jollo!

hejsan. det är som så att jag inte njuter utav sex. har haft sex rätt många gånger med min pojkvän men varje gång känner jag en irriterande och obehaglig ond känsla innuti min slida som inte är särskilt skön. min kille vet om detta och därför har vi inte haft sex på rätt länge. jag känner mig inte alls nervös när vi ska ha sex och är rätt våt och så men ändå blir det ingen skön känsla.. vill kunna njuta och tycka att sex är skönt som alla andra va ska jag göra? vad beror mina problem på?

Hej! 

Vad bra att du har hört av dig till oss med dina funderingar!

Vi förstår att det måste kännas frustrerande att sexet inte känns så skönt som du vill att det ska göra. Du skriver att du, varje gång du har sex med din pojkvän, känner en irriterande och obehaglig ond känsla inuti slidan. Du är inte nervös när ni ska ha sex och är rätt våt. Det kan vara så att du ändå inte är tillräckligt kåt när ni ska ha sex. Om slidan inte är redo så kan man känna just den där känslan som du beskriver, det kan göra ont eller kännas obehagligt. Slidan är ett känsligt område och det är därför viktigt att ta det lugnt och verkligen känna sig redo för sexet. Hur känner du dig när ni ska ha sex, känner du dig helt redo? Du undrar vad dina problem beror på, det kan vi tyvärr inte svara med säkerhet på. Att sex känns obehagligt kan bero på många saker, det allra vanligaste är att slidan inte är redo för sex. Man kan då göra sådant som att smeka varandra, hångla, ja sådant som man tycker om och blir kåt av. Låt det ta den tid det tar! En del behöver ett långt förspel medan andra inte gör det. Vi fungerar alla olika. 

Du undrar vad du ska göra. Det man kan göra är att testa sig fram och se vad som passar dig bäst. Har ni till exempel testat att ha oralsex, där han slickar dig och du suger av honom? Oralsex kan vara ett bra sätt att bli ordentligt våt på. Du kan även när du är själv testa att smeka dig själv och se vad du gillar. Det viktigaste är att du känner dig redo. Ni kan också testa att exempelvis bara hångla och smeka varandra utan att ha sex. Det finns många sätt att få njutning på. Här kan du läsa mer om det: http://www.tjejjouren.se/tjejguiden/sex/att-ha-sex-239

Vi tycker att det är jättebra att du har pratat med din kille om detta och att ni inte tvingar fram någonting. Man ska aldrig göra någonting som man inte känner för! 

Om du har fler funderingar eller tankar får du jättegärna höra av dig igen! 

Lycka till och ta hand om dig! 

/ Örebro tjejjour

Frågan ställdes 19 september 2012

Kategori