Anonym!

Hej. Jag har en fråga gällande min mens, den är regelbunden och kommer varje månad, jag skulle haft den nu den 20/7 men den kom inte, jag har varit väldigt förkyld och är fortfarande, har dock oroat mig över att jag kanske är gravid, vet inte hur det skulle kunna komma sig för jag har aldrig haft oskyddat samlag, Tacksam för svar.

Hej!

Ibland kan mensen hoppa över en gång, om man exempelvis varit stressad, sjuk, eller ätit dåligt. Om man har haft samlag, oavsett om man använt preventivmedel, är det en bra idé att göra ett graviditetstest. Testet kan du köpa i en matbutik, på apoteket, eller beställa från exempelvis RFSU på internet. Adressen dit är www.rfsu.se. Du kan också få hjälp att göra ett test på Ungdomsmottagningen. Din närmaste mottagning hittar du på www.umo.se.

Det händer ibland att man blir gravid trots att man använt kondom, äter p-piller, eller har något annat preventivmedel. Ingen p-metod är helt säker. För säkerhets skull är det med andra ord bra att undersöka om man är gravid. Då slipper du oroa dig! 

Lycka till!

/Örebro Tjejjour

Frågan ställdes 25 juli 2013

Kategori