Anonym!

Hej. Jag vet att jag är bisexuell och jag har inga problem med det, mina vänner vet men inte mina föräldrar (är tolv och går i femman) har en "crush" på en tjej. Men jag vet inte hur jag ska berätta det för henne! Hur skulle jag kunna säga det? Jag vet inte vad hon har för läggning och är väldigt orolig, för hon vet inte min heller!

Hej!

Vad skönt att höra att det låter som att du är säker i dig själv och att du kan vara dig själv med dina vänner! Du skriver att dina föräldrar inte vet att du är bisexuell. Ibland kan det kanske kännas lättare att börja med att berätta för någon kompis. Vad tror du att dina föräldrar skulle säga om du berättade för dem? Endel tjejer kan tycka att det är jobbigt att berätta om att man är bisexuell. Det kan bero på att många utgår från att man som tjej blir kär i killar, även om det inte är något ovanligt att vara bisexuell eller homosexuell. Att berätta om att man är bisexuell är något som kan skapa olika reaktioner. De viktigaste att tänka på är att oavsett hur andra reagerar så har du rätt att själv välja vem du blir kär i och hur du vill leva och du har rätt att behandlas med respekt.

Vad härligt att höra att det finns en tjej som du gillar! Du skriver att du inte vet hur du ska berätta det och att du inte vet hennes läggning. Du skriver också att hon inte heller vet din läggning. Jag tänker då att om hon skulle vara intresserad av dig också så är hon säkert lika orolig som du, eftersom hon inte vet om du är intresserad av tjejer. Att visa att man gillar någon kan kännas läskigt. Vissa kanske vågar säga det rakt ut och andra kanske mer visar det genom saker man gör. Till exempel kan du prova att ge henne komplimanger eller berätta att du tycker om att vara med henne eller att hon gör dig glad. Kanske märker du då hur hon reagerar på dina komplimanger? Jag vet inte hur väl du och tjejen känner varandra men du kanske också kan prova att fråga henne om ni ska hitta på något tillsammans? När man är med varandra och lär känna varann mer så kanske det också kan vara lättare att märka om hon känner samma sak.

Jag tänker också att oavsett om det vore en tjej eller kille som du gillade så går det aldrig att veta helt säkert om den andra personen känner likadant, utan det är alltid någon som får ta första steget. Ibland kan det kännas skönt att bara ha varit modig och ha tagit första steget. Hoppas att det ordnar sig och hör gärna av dig igen om du vill prata mer.

Ta hand om dig!
/Tjejjouren.se

Frågan ställdes 27 april 2014

Kategori