Jasmine

Hej tjejjouren!!!
Jag är 15 år och jag tror jag lider av en depression (har inte sökt upp det/fått en diagnos). För ca 1 1/2 år sedan så skar jag mig för första gången och har fortsatt tills i våras då mina föräldrar kom på mig. Jag har ständigt suget att skära upp min arm igen, det var min escape från mitt mående. Jag hade och har fortfarande problem i skolan, jag har väldigt lågt självförtroende, äter inte mycket och sover dåligt. Jag vill bara må bra nån gång så jag undrar hur jag tar reda på om jag går igenom en depression och får medicin?

Svar

Hej Jasmine!

Om du är 15 år gammal och fortfarande går i skolan så kan du vända dig till skolsköterskan. Det kan vara ett enkelt steg för dig att komma i kontakt med sjukvården. Du kan också alltid vända dig till ungdomsmottagningen i din stad. Det går att boka en tid för att träffa en kurator på ungdomsmottagningen eller så kan du gå på deras drop-in. Det är bara att kolla in på deras hemsida för att se när det är drop-in eller vilket nummer du ska ringa för att boka tid! Du kan även gå till vårdcentralen i din stad. Du kan ringa in och boka tid för att möta en läkare och berätta om din situation.

Jag hoppas att du fått svar på din fråga och önskar dig lycka till! Du är välkommen att höra av dig till oss igen om du undrar något!

Ta hand om dig!

/Örebro Tjejjour