Tre tjejer

Bli jourtjej hos oss!

Vill du vara med och göra skillnad för unga tjejer? Vill du lyssna, peppa och stärka tjejer som har allt från funderingar om kroppen till att ha blivit utsatta för sexuella övergrepp? Vill du vara med i en förening där gemenskap och systerskap är viktigt? Bli volontär hos Örebro tjejjour nu!

Nu öppnar ansökan för vårens studiecirkel 2020 för nya jourtjejer! Som volontär (jourtjej) hos oss sitter du i vår chatt- och telefonjour på måndagskvällar (tillsammans med fler jourtjejer). Du kan också hålla i tjejgrupper, föreläsa i skolor m.m, utifrån dina intressen!

Örebro tjejjour är en ideell förening som jobbar för jämställdhet och med att stötta och stärka unga tjejer, främst mellan 12-20 år. Vi jobbar utifrån ett feministiskt och antirasistiskt perspektiv och stöttar alla som identifierar sig som tjejer. Vi är cirka 25 volontärer men behöver bli fler! Vi söker särskilt efter volontärer som ser ett långsiktigt engagemang i jouren.

Vårens utbildning för nya jourtjejer sker vid tre tillfällen
(alla är obligatoriska!):

1 april kl 18.00-21.00 
4 och 5 april, cirka kl 8.30-18.00 båda dagarna

Under studiecirkeln går vi igenom ämnen som vi ofta möter, som ätstörningar, psykisk ohälsa och våld i nära relationer, samt samtalsmetodik, hur vi jobbar i Örebro tjejjour m.m. Vi finns på Tegelbruket, Lertagsgatan 2.

Vem söker vi? Du ska vara tjej, engagerad, ha fyllt 20 år och stå bakom vår värdegrund. Du kan lägga ner minst cirka 6 timmar per månad på ideellt arbete (en kväll då du sitter i  jouren och en kväll då vi har månadsmöte). Utöver detta får du gärna hjälpa till vid evenemang, framtida studiecirklar, utåtriktat arbete, sköta ekonomi eller annat som du är intressrad av!

Örebro tjejjour strävar efter mångfald och ser gärna en bredd i sökandes erfarenheter. Du behöver ingen speciell förkunskap, men ett feministiskt intresse :)

Låter detta som något för dig? Välkommen med din ansökan senast 8 mars! 
Du ansöker genom att fylla i detta formulär !

Vi lämnar vi besked så snart som möjligt om du blivit antagen. Vi ser fram emot din ansökan!

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.