Kampanjen #Flickafakta uppmärksammar flickors situation i samhället

Inför Internationella Flickadagen den 11 oktober vill Örebro tjejjour att flickors situation i samhället ska uppmärksammas extra mycket! Därför genomför vi den digitala kampanjen #Flickafakta tillsammans med Örebro Rättighetscenter och Svea Kvinnojour i Kumla med omnejd.
 

11 oktober är det Internationella Flickadagen. 2011 instiftades dagen av FN för att uppmärksamma flickors särskilda utsatthet och situation i samhället. Flickor blir utsatta i skolan, på stan och i hemmet, ingen plats är fredad.Svea Kvinnojour i Kumla med omnejd, Örebro Rättighetscenter och Örebro Tjejjour tycker att detta uppmärksammas för lite i Sverige.

Därför genomför vi för andra året i rad den digitala informationskampanjen Flickafakta. Vi släpper en Flickafakta per dag under 11 dagar i våra sociala medier för att uppmärksamma flickors situation i dagens samhälle.

Vi alla måste arbeta på bred front för att förstå och sudda ut det särskilda förtrycket som drabbar just flickor. Var med du också, dela vår Flickafakta! 1 oktober kommer det första inlägget!

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.