Dags för höstens studiecirkel

Vill du vara med och göra skillnad för unga tjejer? Vill du lyssna, peppa och stärka tjejer som har funderingar från allt om kroppen till att ha blivit utsatta för sexuella övergrepp? Vill du vara med i en förening där gemenskap och systerskap är viktigt? Bli jourtjej hos Örebro tjejjour nu!

Örebro tjejjour är en ideell förening som jobbar för jämställdhet och med att stötta och stärka unga tjejer, främst i åldrarna 12-20 år. Vi jobbar utifrån ett feministiskt och antirasistiskt perspektiv och stöttar alla som identifierar sig som tjejer. Det gör vi framför allt genom chatt och telefon varje måndagskväll. Vi gör också andra insatser, som att föreläsa i skolor, hålla i tjejgrupper eller delta på olika evenemang. I dagsläget är vi cirka 25 volontärer men behöver bli fler! Vi söker särskilt efter volontärer som ser ett långsiktigt engagemang i jouren.

Höstens utbildning för nya jourtjejer sker vid tre tillfällen (alla är obligatoriska):
Introduktionsmöte: 10 oktober klockan 18.00-21.00 (sluttid är cirkatid)
Studiecirkel: 13 och 14 oktober, cirka klockan 8.30-18.00 båda dagarna.

Under studiecirkeln går vi igenom ämnen som vi ofta möter, som ätstörningar, psykisk ohälsa och våld i nära relationer, samtalsmetodik, hur vi jobbar i Örebro tjejjour m.m. För att vara volontär hos oss måste en identifiera sig som tjej, ha fyllt 20 år och kunna ställa sig bakom våra stadgar. Stadgarna hittar ni här: https://tjejjouren.se/orebro/om-orebro-tjejjour/stadgar.  En förväntas joura en gång per månad (eller delta i någon annan aktivitet, såsom skolbesök eller leda tjejgrupper) och att delta på medlemsmötet som är den första tisdagskvällen varje månad.

Är du intresserad? Tveka inte att ansöka! Så här gör du:

Svara på nedanstående frågor och skriv en kort beskrivning av dig själv. Maila svaren till studiecirkel@orebrotjejjour.se 

  1. Varför vill du vara volontär hos Örebro tjejjour?
  2. Har du tid och möjlighet att joura en kväll per månad och delta i månadsmötet den första tisdagskvällen varje månad?
  3. Har du erfarenhet av föreningsarbete sedan tidigare? Om ja, i så fall hur
  4. Har du egna önskemål om vad du skulle vilja göra i jouren? Det kan till exempel vara att föreläsa i skolor och hålla i tjejgrupper. Eller är du intresserad av ekonomi och organisationsfrågor? Eller av att stötta jourmedlemmarna efter tuffa samtal?
  5. Hur hörde du talas om Örebro tjejjour?

Skriv också namn, ålder och kontaktuppgifter. Ansök senast 10 september så återkommer vi så snart vi kan om du blir antagen. Har du frågor? Kontakta vår samordnare på info@orebrotjejjour.se eller 072-060 41 20.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Bra att veta: Vår lokal är en källarlokal och är inte tillgänglighetsanpassad. Om det innebär ett problem för dig, hör av dig till oss så gör vi vårt yttersta för att försöka lösa det!

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.