Tjej med mobil

Örebro tjejjour söker nya volontärer!

Vill du vara med och göra skillnad för unga tjejer? Vill du lyssna, peppa och stärka tjejer som har allt från funderingar om kroppen till att ha blivit utsatta för sexuella övergrepp? Vill du vara med i en förening där gemenskap och systerskap är viktigt? Bli jourtjej hos Örebro tjejjour nu!

Örebro tjejjour är en ideell förening som jobbar för jämställdhet och med att stötta och stärka unga tjejer, främst i åldrarna 12-20 år. Vi jobbar utifrån ett feministiskt och antirasistiskt perspektiv och stöttar alla som identifierar sig som tjejer. Det gör vi framför allt genom chatt och telefon varje måndagskväll. Vi gör också andra insatser, som att föreläsa i skolor, hålla i tjejgrupper eller delta på olika evenemang. I dagsläget är vi cirka 25 volontärer men behöver bli fler! Vi söker särskilt efter volontärer som ser ett långsiktigt engagemang i jouren.

Höstens utbildning för nya jourtjejer sker vid tre tillfällen (alla är obligatoriska):
Introduktionsmöte: 15 november klockan 18.00-21.00 (sluttid är cirkatid)
Studiecirkel: 18 och 19 november, cirka klockan 8.30-18.00 båda dagarna.

Under studiecirkeln går vi igenom ämnen som vi ofta möter, som ätstörningar, psykisk ohälsa och våld i nära relationer, samt samtalsmetodik, hur vi jobbar i Örebro tjejjour m.m. För att vara volontär hos oss måste en identifiera sig som tjej, ha fyllt 20 år och kunna ställa sig bakom våra stadgar. En förväntas joura en gång per månad (eller delta i någon annan aktivitet, såsom skolbesök eller leda tjejgrupper) och att delta på medlemsmötet som är den första tisdagskvällen varje månad.

Är du intresserad? Tveka inte att ansöka! Så här gör du:

Svara på nedanstående frågor och mejla till studiecirkel@orebrotjejjour.se

1) Varför vill du vara volontär hos Örebro tjejjour?
2) Har du tid och möjlighet att joura en kväll per månad och delta i månadsmötet den första tisdagskvällen varje månad?
3) Har du erfarenhet av föreningsarbete sedan tidigare? Om ja, i så fall hur
4) Har du egna önskemål om vad du skulle vilja göra i jouren, till exempel föreläsa i skolor, hålla i tjejgrupper, ansvara för ekonomi eller stötta jourmedlemmarna efter tuffa samtal etc?
5) Hur hörde du talas om Örebro tjejjour?

Skriv också namn, ålder och kontaktuppgifter. Ansök senast 15 oktober så återkommer vi så snart vi kan om du blir antagen. Har du frågor? Kontakta vår samordnare på info@orebrotjejjour.se eller 019-611 25 02.

Vi ser fram emot att få din ansökan!

Bra att veta: Vår lokal är en källarlokal och inte särskilt bra ur tillgänglighetsperspektiv. Om det innebär ett problem för dig, hör av dig till oss så gör vi vårt yttersta för att försöka lösa det! Vi är på jakt efter, och hoppas att vi snart ska kunna byta till, en mer tillgänglig lokal.

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.