Tjejjouren.se och personuppgifter

Vi vill att du ska känna dig trygg i din kontakt med oss. Vi vill inte samla in eller behandla några personuppgifter om vi inte behöver.

När vi samlar in personuppgifter ber vi alltid dig om lov. Då är vi öppna med vad vi samlar in och varför. Vi och de vi samarbetar med skyddar din data på bästa möjliga sätt och vi sprider inget vidare till tredje part för andra syften än de som du har godkänt.
 

Roks och Unizon är gemensamt personuppgiftsansvariga för Tjejjouren.se. De ansvarar för att all behandling inom Tjejjouren.se följer lagen.

Alla tjej-, trans- och ungdomsjourer som du kan hitta här på Tjejjouren.se har själva ansvar för de personuppgifter som de får in hos sig. Detsamma gäller andra ställen som vi länkar till eller tipsar om på Tjejjouren.se, som till exempel andra organisationer och hemsidor.

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all information som kan identifiera dig som person. Det kan till exempel vara ditt namn, din mailadress, din dators IP-adress med mera.

Hur vi hanterar personuppgifter från dig

  • Om du gör en beställning hos oss skickar vi din beställning till dig och sedan raderar vi din adress hos oss.
  • Om du skriver i en frågelåda och där ger oss eller en jour lov att skicka svar till din mailadress så raderas den adressen hos oss så snart som svaret skickats till din mail.
  • Vi har cookies på Tjejjouren.se som gör att vi kan se hur du och andra använder sajten, men bara om du godkänner det. Läs mer på Dölj besök och Om cookies.
  • Om du mailar oss har vi kvar din mail tillräckligt länge för att svara dig. Tänk på att om det är stöd som du vill ha så är det Kontakta jour du ska använda dig av.
  • Om du chattar med en jour samlas inga personuppgifter in från dig så länge du inte själv delar dem med jouren.

Engagerad i en tjej-, trans- eller ungdomsjour?

Om du är medlem i en jour godkänner du hur Tjejjouren.se behandlar dina personuppgifter första gången du loggar in på intranätet. Är du kontaktperson för en jour sker det också när du godkänner kontaktpersonspolicyn från oss.
 

Kontakt

Om du undrar något om hur vi behandlar de personuppgifter som vi kommer i kontakt med kan du maila oss på info@tjejjouren.se.