Om Tjejjouren.se

Tjejjouren.se vill vara ett stöd för såväl unga tjejer som tjejjoursrörelsen. Vi vill göra det lättare för unga tjejer att hitta fram till en tjejjour och vi vill underlätta och synliggöra det viktiga arbete som tjejjourerna uträttar.

Tjejjouren.se har inget kommersiellt syfte. Målet är att nå ut till så många tjejer som möjligt med stöd och pepp. Tjejjouren.se ska vara en trygg plats som rustar unga tjejer i ett ojämställt samhälle.

Vi vänder oss främst till alla som identifierar sig som tjej, i åldrarna 12-20. Men också till dig som är anhörig till en ung tjej eller är nyfiken på tjejjoursrörelsen.

Förutom att förmelda kontakt till de tjejjourer och ungdomsjourer som finns hos oss har vi tillsammans med jourtjejer ute i landet skapat den stora faktadatabasen Tjejguiden. Med unga tjejer i centrum behandlar den ämnen som misshandel, kyssar, ätstörningar, onani, vänskap, sorg och mycket mer.

Illustratören Sofie Kindahl har gjort majoriteten av bilderna till Tjejguiden. Frågorna i frågelådan har skickats in av unga tjejer och besvarats av jourtjejer runt om i landet. Alla inlägg i bloggen är författade av unga tjejer som hört av sig till oss.

Tjejjouren.se använder tjänsten Talande Webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen. Du behöver inte ladda ner något, det är helt gratis och det funkar på alla datorer, smarta mobiler och surfplattor. Klicka på knappen Aktivera Talande webb högst upp på sidan för att komma igång med att få sidor och pdf-filer på Tjejjouren.se upplästa, förstora text eller skärma av innehåll för att hålla fokus på det du läser.

Tjejjouren.se samlar Sveriges alla tjejjourer och ungdomsjourer på en och samma plats. Det första initiativet till samarbetet togs av tjejjoursrörelsen 2008 och idag är över 70 tjej- och ungdomsjourer en del av Tjejjouren.se.

Tjejjouren.se är en verksamhet som drivs av Roks och Unizon.