Pussmärke

Kyssar och hångel

Hur hånglar man egentligen?

Du som är sugen på kyssar och hångel, men osäker på hur det går till - här får du veta allt!

Innehåll

Hur kysser man?

Ofta börjar kyssarna med några lätta pussar. Om det känns ovant att pussas och kyssas kan du börja med att smaka försiktigt på den andres mun. Låt pussarna dröja kvar och leta sig fram över läpparna.

På film och i tv-serier brukar par ofta blunda när de kysser varandra. Det kan vara ett sätt att stänga av allt runt omkring och verkligen känna kyssarna. Men det är helt upp till dig om du vill blunda eller inte, självklart går det att ha ögonen öppna också.

När du känner dig redo kan du pröva att öppna munnen. Slappna av i läpparna och känn på den andres läppar och tunga med din egen. Låt tungorna känna på varandra genom att röra dem mot varandra.

En del brukar låta tungorna snurra runt inne i munnen. Men det går också att låta dem glida runt och känna sig fram på andra sätt. Tungorna kan röra sig djupt in i munnarna eller virvla runt mer ytligt längst fram i munnen.

Munnarnas rörelser kan vara lugna och försiktiga i ena stunden och sen bli snabba och intensiva i nästa stund och kanske bli långsamma sen igen. Det kan också vara skönt att variera djupa kyssar med lätta pussar. En kyss kan vara flera timmar lång eller en sekund kort.

Läpparna är så känsliga att en kyss kan kännas och pirra i hela kroppen! Pulsen stiger och du kan bli varm och lite andfådd efter en stunds kyssande. Dessutom reagerar munnen nästan som fittan när den blir stimulerad; läpparna svullnar, mörknar och blir ännu känsligare.

Tips!

Pröva att försiktigt nafsa den du kysser runt munnen, sug på tungan och läpparna, låt tungan vara snabb och hård eller mjuk och följsam. Sug tag med munnen över den andres hud (men släpp taget ganska snart, annars blir det ett lila sugmärke där).

Fukta läpparna och bara låt dem glida över varandra, testa dig fram! Många tycker också att det är skönt att bli kyssta på halsen, öronen, i nacken och ansiktet. Känn efter vad du tycker är skönt och vad den du kysser vekar njuta av.

Om du aldrig har kysst någon och känner dig nervös kan du testa att forma handen till ett ”hål” och kyssa det. Skär ett hål i en tomat och testhångla med den. Fundera på hur du själv skulle tycka det var skönt att bli kysst och försök att göra just så när det väl är dags!

Hångel

Samtidigt som du kysser någon kan det vara skönt att smekas över eller under kläderna. Du kanske snuddar vid den andres hår, nacke, mage och kön, eller låter fingrarna känna på rumpa, bröst, händer och rygg.

Det kan också vara skönt att klä av sig några plagg och låta huden möta den andres. Kropparna gnids mot varandra och kyssarna kanske letar sig till andra ställen än bara munnen. Det brukar kallas för hångel, eftersom det inte bara är läpparna som utforskar varandra utan hela kroppen. 

Det går att både stå, sitta och ligga när man hånglar. Man kan hångla med ytterkläder på sig eller vara helt nakna. Ibland kan hånglet leda till sex men det kan också stanna vid några kyssar och smekningar utanpå tröjan.

Sätt gränsen utifrån vad du har lust med och hur långt det känns skönt att gå. Vill du låta läpparna glida under den andres byxkant eller känns det lagom att smekas över nacken och pussas försiktigt? Känn efter och visa hur du vill ha det.