undrande!

vad har ni för erfarenheter av misshandel våldtäkt droger mm.mm. varför inte utöka chattens öppetider? mvh undrande/utsatt ungdom

Hej!

I våra samtal på chatten så möter vi unga som blivit utsatta för både misshandel och våldtäkter. Det vi arbetar med är stödsamtal och informerar kring hur det fungerar vid en polisanmälan. Det är viktigt för oss att förmedla att man som utsatt aldrig har någon skuld i det som hänt, ansvaret ligger alltid hos förövaren. Vi kan också, vid önskemål, följa med vid en eventuell polisanmälan och/eller rättegång. Vi som arbetar på tjejjouren får också utbildningar kring dessa områden.

Just vad gäller frågor om droger har vi ännu inte gått någon utbildning inom det eller haft något samtal som handlar om det, vårt arbete utgår helt och hållet från vad den personen som hör av sig till oss vill prata om. Det vi kan hjälpa till med inom detta område är stödsamtal och tipsa om vilka kontakter man kan ta för att få mer stöd och eventuella svar på sina frågor.

Anledningen till att vi bara har öppet en gång i veckan är på grund av att vi inte har tillräckligt med volontärer för att ha öppet vid fler tillfällen. Du kan däremot hitta andra tjejjourer som har öppet sin chatt på andra tider och dagar, dessa hittar du på tjejjouren.se. Oftast på kvällarna finns det alltid någon tjejjour som har öppet.

Du kan också när du vill, oavsett tid på dygnet maila till oss. Då får du en av oss utsedd som kontaktperson, där du kan få prata av dig och få råd och stöd.

Hoppas vi gav svar på dina frågor. Undrar du något mer är det bara att skriva igen, antingen till vår chatt, frågelådan eller till vår mail: Tjejjouren.mila.gislaved@roks.se

Med vänliga hälsningar, Tjejjouren Mila! 

Frågan ställdes 4 december 2014

Kategori