För stödsökande

JOUREN

Vi pratar med tjejer på vår chatt varje måndag och varannan torsdag mellan 18-21. Många vill prata om sin dag, om kroppen, sex och kärlek, men andra vill också prata om sin utsatthet genom stress, psykisk ohälsa och våld. Vi pratar med alla tjejer med alla problem i alla situationer. Inga problem är för små eller för stora för att få prata med oss. Vi har inte svaren på alla frågor men vi lyssnar på dig och stöttar dig i din upplevelse och dina tankar!

Utöver chatten har vi en jourmail dit du när som helst kan vända dig, vi svarar varje dag. Du mailar oss på jour@tjejjourenmeja.se. Vi träffar dig gärna om du vill komma till oss och sitta ner och prata en stund. Vi har möjlighet att ses både dagtid och kvällstid, kontakta oss på jourmailen så bestämmer vi ett möte. Kom ihåg att du aldrig ska behöva vara ensam med dina tankar och funderingar, Sveriges tjej- och ungdomsjourer finns här för dig för att du ska få någon att prata med, någon som lyssnar och någon som bekräftar dig.

SYSTERSKAPET

Systerskapet är ett projekt som handlar om att du som stödsökande får träffa en äldre tjej regelbundet under ett års tid. Du blir Lillasyster, hon blir Storasyster och tillsammans utgör ni Systerskapet.

En Storasyster är en tjej som du kan prata med om vad du vill prata om, du bestämmer! En Storasyster är en person som stödjer, peppar och stärker dig. Det är även någon du kan hitta på roliga aktiviteter med. Det kostar ingenting att ha en Storasyster och det ni hittar på i ert Systerskap finansieras av tjejjouren. Som Lillasyster behöver du vara mellan 13-18 och vara bosatt i eller nära Eskilstuna. Du och din Storasyster träffas 4-6 timmar i månaden, under 12 månader. Meningen med Systerskapet är att du som Lillasyster ska få känna dig trygg och säker med en person som vet hur det är att vara tjej idag.

Vill du ha en Storasyster eller har frågor om Systerskapet? Maila oss på info@tjejjourenmeja.se. Vi strävar efter att alltid ha tillgängliga Storasystrar men ibland har vi inte tillräckligt många volontärer, då erbjuds du att så länge gå på stödsamtal hos vår anställda samordnare.