Engagera dig

Rekrytering volontärer
Datum: 3 april 2017 17:00
Plats: Eskilstuna

Meja söker volontärer 

Bor du i eller närheten av Eskilstuna , då kan du bli jourtjej eller kanske storasyster hos oss. Tjejjouren Meja växer och söker fler tjejer som vill engagera sig ideellt. Vi vet att vi behövs och nu vill vi bli fler, vi vill nå ut och kunna vara stöd till alla tjejer som vänder sig till oss.

Som jourtjej kommer du att under jourkvällar få svara på telefon, mejl, chatt och frågelåda. Som storasyster är din uppgift att lyssna, stötta och peppa en yngre tjej.  Du kan också välja att engagera dig i det utåtriktade arbetet, du kommer då att få gå ut i skolor, fritidsgårdar, idrottsföreningar m.m för att bland annat informera och utbilda. Läs mer under fliken Engagera dig-, jourtjej/storasyster.

För att förbereda dig som jourtjej och storasyster, kvalitetssäkra vår verksamhet och ge dig möjligheten att få lära känna andra fantastiska tjejer så erbjuder vi en grundutbildning på två heldagar. Under utbildningen kommer vi att introducera ämnen som våld, makt, genus, psykisk ohälsa, heder, sexuella övergrepp, hbtq+, bemötande m.m. Vi erbjuder också vidareutbildningar för att utvecklas och öka kompetens.

OBS. Det är obligatoriskt att delta på grundutbildningen. Utbildningen hålls under en helg,  8-9 april i Stockholm alternativt 6-7 maj i Malmköping.

De krav vi har för att du ska bli jourtjej är att du ska:

- Definiera dig som tjej
- Delta i en grundutbildning på två heldagar och bli godkänd
- Vara mellan 19-35 år
- Stödja Mejas plattform och policy
- Aktivt arbeta för att uppnå Mejas mål
- Avge tystnadsplikt
- Lämna ett utdrag från belastningsregistret

Innan utbildningen kommer vi att tillsammans boka ett möte där vi berättar mer om vår verksamhet och få veta mer om dig. Som jourtjej behöver du inga förkunskaper, det vi söker är tjejer som kan lyssna, peppa och stärka andra tjejer. Har du några timmar över i månaden och detta låter som något för dig så hör av dig och berätta lite om dig själv och varför du vill engagera dig. Mejla till info@tjejjourenmeja.se senast 3:e april så kallar vi dig på intervju.