Tjejjouren Meja söker nya volontärer!

Vi söker nya volontärer!

Bor du i eller närheten av Eskilstuna , då kan du bli jourtjej, storasyster eller kanske engagera dig i den utåtriktade verksamheten. 

Som jourtjej kommer du att under jourkvällar få svara på telefon, mejl, chatt och frågelåda. Som storasyster är din uppgift att lyssna, stötta och peppa en yngre tjej.  Läs mer under fliken Engagera dig-, jourtjej/storasyster.

Du kan också välja att engagera dig i det utåtriktade arbetet, du kommer då att få gå ut i skolor, fritidsgårdar, idrottsföreningar m.m för att bland annat informera och utbilda. Vi söker främst dig som identifierar dig som kille för att engagaera dig i det utåtriktade arbetet. 

För att förbereda dig som jourtjej, storasyster och utåtriktade arbetet, och ge dig möjligheten att få lära känna andra fantastiska engagerade personer så erbjuder vi en grundutbildning på två heldagar. Under utbildningen kommer vi att introducera ämnen som våld, makt, genus, psykisk ohälsa, heder, sexuella övergrepp, hbtq+, bemötande m.m. Vi erbjuder också vidareutbildningar för att utvecklas och öka kompetens.

OBS. Det är obligatoriskt att delta på grundutbildningen. Utbildningen hålls i Eskilstuna den 24 & 25:e mars.

Den 1:a mars kl. 17.00 - 18.00 har vi informationsträff och berättar mer om vad det innebär att engagera dig på tjejjouren Meja. Läs mer på evenemanget. 
https://www.facebook.com/events/1799124636765637/

De krav vi har för att du ska bli volontär är att du ska:

- Delta i en grundutbildning på två heldagar och bli godkänd
- Vara mellan 19-35 år
- Stödja Mejas plattform och policy
- Aktivt arbeta för att uppnå Mejas mål
- Avge tystnadsplikt
- Lämna ett utdrag från belastningsregistret

Innan utbildningen kommer vi att tillsammans boka ett möte där vi berättar mer om vår verksamhet och få veta mer om dig. Som volontär behöver du inga förkunskaper, det vi söker är dig som kan lyssna, peppa och stärka andra. Har du några timmar över i månaden och detta låter som något för dig så hör av dig och berätta lite om dig själv och varför du vill engagera dig. Mejla till suada@tjejjourenmeja.se senast 5:e mars så kallar vi dig på intervju.