Engagera dig

VI SÖKER VOLONTÄRER FÖR CHATTEN OCH UTÅTRIKTAD VERKSAMHET, ENGAGERA DIG NU!

Brinner du för att stötta och stärka unga tjejer? Har du även ett intresse för att jobba med normer och genus och tror på ett jämställt samhälle fritt från våld?

Engagera dig på Tjejjouren Meja! Vi är en ideell förening som arbetar förebyggande och stöttande, vi arbetar ur feministisk grund, är partipolitisk och religiöst obundna.

Tjejjouren Meja växer och är även i startgroparna att utvecklas till en ungdomsjour. Vi söker därmed fler personer som vill engagera sig ideellt. Vi vet att vi behövs och nu vill vi bli fler, vi vill nå ut och kunna vara stöd till alla ungdomar.Vi söker dig som är mellan 19 och 30 år och vill engagera dig i vår kommande ungdomsjour.  

Du kan välja att antingen engagera dig som jourtjej eller med vårt utåtriktade arbete. Som jourtjej kommer du att under jourkvällar få svara på mejl, chatt och frågelåda. Du kan också välja att engagera dig i det utåtriktade arbetet, du kommer då att få gå ut i skolor, fritidsgårdar, idrottsföreningar m.m för att bland annat informera och utbilda. Det är i dagsläget endast möjligt för de som identifierar sig som tjejer att sitta i chatten men vi vill gärna öppna upp en motsvaande stödverksamhet för killar samt icke-binära eller transpersoner, detta kräver dock att det är fler killar/män som väljer att engagera sig. 

Läs mer om vad det innebär att vara jourtjej under fliken "Engagera dig"

För att förbereda dig som ny volontär hos oss samt kvalitetssäkra vår verksamhet och ge dig möjligheten att få lära känna andra fantastiska volontärer så erbjuder vi en grundutbildning på två heldagar. Under utbildningen kommer vi att introducera ämnen som våld, makt, genus, psykisk ohälsa, heder, sexuella övergrepp, hbtq+, bemötande m.m. Vi erbjuder också vidareutbildningar för att utvecklas och öka kompetens.

OBS. Det är obligatoriskt att delta på grundutbildningen och i dagsläget planeras en utbildning att hållas i Eskilstuna under hösten. Mer information om detta kommer. 

De krav vi har för att du ska bli volontär är att du ska:
- Delta i en grundutbildning på två heldagar och bli godkänd
- Vara mellan 19-35 år
- Stödja Mejas plattform och policy
- Aktivt arbeta för att uppnå Mejas mål
- Avge tystnadsplikt
- Lämna ett utdrag från belastningsregistret

Innan utbildningen kommer vi att tillsammans boka ett möte där vi berättar mer om vår verksamhet och få veta mer om dig. Som volontär behöver du inga förkunskaper, det vi söker är perseoner som kan lyssna, peppa och stärka ungdomar. Har du några timmar över i månaden och detta låter som något för dig så hör av dig och berätta lite om dig själv och varför du vill bli volontär hos oss. Mejla till info@tjejjourenmeja.se så kallar vi dig på intervju.