Engagera dig!

Brinner du för att stötta och stärka unga cis- och transtjejer? Har du även ett intresse för att jobba med normer och genus och tror på ett jämställt samhälle fritt från våld?

Engagera dig på Tjejjouren Meja! Vi är en ideell förening som arbetar förebyggande och stöttande, vi arbetar ur feministisk grund, är partipolitisk och religiöst obundna.

Du kan välja att antingen engagera dig som jourtjej, storasyster eller med vårt utåtriktade arbete. Som jourtjej kommer du att under jourkvällar få svara på mejl, chatt och frågelåda. Det är i dagsläget endast möjligt för de som identifierar sig som tjejer att sitta i chatten men vi vill gärna öppna upp en motsvaande stödverksamhet för killar samt icke-binära eller transpersoner, detta kräver dock att det är fler killar/män som väljer att engagera sig. Utöver chatten har vi även ett projekt "systerskap". Detta innebär att du blir storasyster åt en stödsökande tjej som du träffar under 1 års tid. Du kan också välja att engagera dig i det utåtriktade arbetet, du kommer då att få gå ut i skolor, fritidsgårdar, idrottsföreningar m.m för att bland annat informera och utbilda.

För att förbereda dig som ny volontär hos oss samt kvalitetssäkra vår verksamhet och ge dig möjligheten att få lära känna andra fantastiska volontärer så erbjuder vi en grundutbildning på två heldagar. Under utbildningen kommer vi att introducera ämnen som våld, makt, genus, psykisk ohälsa, heder, sexuella övergrepp, hbtq+, bemötande m.m. Vi erbjuder också vidareutbildningar för att utvecklas och öka kompetens.

OBS. Det är obligatoriskt att delta på grundutbildningen och en utbildning hålls varje vår och höst. 

De krav vi har för att du ska bli volontär är att du ska:
- Delta i en grundutbildning på två heldagar och bli godkänd
- Vara mellan 19-35 år
- Stödja Mejas plattform och policy
- Aktivt arbeta för att uppnå Mejas mål
- Avge tystnadsplikt
- Lämna ett utdrag från belastningsregistret

Innan utbildningen kommer vi att tillsammans boka ett möte där vi berättar mer om vår verksamhet och få veta mer om dig. Som volontär behöver du inga förkunskaper, det vi söker är perseoner som kan lyssna, peppa och stärka ungdomar. Har du några timmar över i månaden och detta låter som något för dig så hör av dig och berätta lite om dig själv och varför du vill bli volontär hos oss. 

Läs mer om hur du kan engagera dig samt hur det är att vara jourtjej , Storasyster och arbeta utåtriktat i Meja. Låter det här som något för dig eller har du några frågor om volontärskapet? Hör av dig till vår verksamhetssamordnare Sanna Eriksson på sanna@tjejjourenmeja.se