Engagera dig

Känner du ett engagemang för feminism, tjejer och kvinnors rättigheter och vill verka för ett mer jämställt samhälle? Vill du vara en del av en gemenskap som stöttar både andra och varandra? Brinner du för att backa och ge stöd åt de som behöver någon som lyssnar? Då är Tjejjouren i Lund något för dig!

Alla som definierar sig som tjej eller kvinna och är mellan 18 och 35 år är välkomna att engagera sig och bli aktiva medlemmar i Tjejjouren i Lund. Vi vill att du delar vår värdegrund och att frågor om feminism, jämställdhet och kvinnors rättigheter är något som engagerar dig.  

Att vara aktiv medlem innebär att du:

  • Går Tjejjourens grundutbildning som hålls höst och vår, intresseanmälan görs genom att fylla i detta formulär
  • Betalar medlemsavgiften om 100 kr/år 
  • Går på så många medlemsmöten du kan, minst två per termin
  • Engagerar dig i jouren eller i något av våra projekt

  Förutom själva jouren så har vi olika projekt där vi arrangerar workshops på skolor, gör events, manifestationer och mycket mer.

  Sist, men inte minst 
  Att vara medlem i Tjejjouren i Lund är ett åtagande som innebär ett stort ansvar och ibland mycket tid, men du får också mycket tillbaka. De ideella i Tjejjouren lägger ca 7-10 timmar i månaden på aktiviteter, möten och att sitta jour.

  Som aktiv medlem gör du en insats för de stödsökande och utvecklas i mötet med de som hör av sig till oss. Du får även träffa folk från jourer i hela landet, åka på utbildningar och roliga tillställningar tillsammans med de andra ideella. Du får även lära dig hur en förening fungerar och blir en del av en feministisk gemenskap!

  Funderar du på att börja engagera dig så tveka inte att höra av dig till oss på: info@tjejjourenilund.se