Paulina Bengtsson på Navet

Tjejjouren Luleå arrangerar en föreläsning på Navet!
 

För 19 år sedan, när Paulina var 22, utsattes hon för våldtäkter, och tvingades in i prostitution och pornografi av en av Sveriges mest kända sexbrottslingar. Han dömdes maxstraffet 14 år, för grovt koppleri och våldtäkter. Detta ledde till suicidtankar, PTSD och ett sexuellt självskadebeteende.

I hennes föreläsning delar hon med sig av erfarenheter från de hon möter på Novahuset samt hennes historia och den graviditet som kom att bli räddningen från det liv hon tvingats in i.

Syftet med hennes förläsningar är att lyfta och ge kunskap kring sexuellt våld i olika former och psykisk ohälsa kopplat till detta samt att ge verktyg kring bemötande, bryta myter, förändra attityder och förmedla hopp.

Vi är tacksamma över att Paulina kommer upp till Luleå under #enveckafrifrånvåld och vi har bjudit in två skolklasser till denna föreläsning som hålls på Navet.

Läs mer om Paulina här -> https://www.forelasarepaulina.com/

*EN VECKA FRI FRÅN VÅLD är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN.  I Norrbotten arrangeras veckan av Länsstyrelsen, Luleå kommun, Tjejjouren i Luleå, Kalix kommun, Piteå kommun, Arjeplog kommun och Övertorneå kommun samt Rädda Barnen. Kampanjen stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna.

Visionen är ett jämställt samhälle fritt från våld

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.