OBS! INSTÄLLT PGA CORONA Filmvisning under #enveckafrifrånvåld

Förenta Nationerna (FN) och Sverige som en av dess medlemsstater tar tydligt avstånd från hedersrelaterat våld. FN:s medlemsstater har en skyldighet att förebygga och utreda brott mot kvinnor i hederns namn, samt att bestraffa förövarna och ge offren skydd. Att inte göra det är ett brott mot de mänskliga rättigheterna.

Under årets #enveckafrifrånvåld har vi valt att bla anordna en filmvisning på Folkets bio Luleå.

Filmen handlar om fem systrar i en turkisk by vid Svarta havet, starkt präglad av hederskultur. En film som tematiserar det ständigt högaktuella ämnet om nya kvinnors rätt att bestämma över sina liv, kroppar och sin sexualitet

Filmen har vunnit priser över hela världen och Oscarsnominerades 2016 som Frankrikes bidrag, men redan tidigare hade filmen vunnit det franska priset César för bästa film 2016 samt pris i Cannes och publikpriset vid Stockholms filmfestival 2015.

Denna filmvisning är tyvärr inställd pga nya lokala restriktioner och ökade smittspridningen.

*EN VECKA FRI FRÅN VÅLD är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN.  I Norrbotten arrangeras veckan av Länsstyrelsen, Luleå kommun, Tjejjouren i Luleå, Kalix kommun, Piteå kommun, Arjeplog kommun och Övertorneå kommun samt Rädda Barnen. Kampanjen stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna.

Visionen är ett jämställt samhälle fritt från våld

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.