Podcasttips!

Att 2010-talet har exploderat av podcastprogram har väl ingen missat. Poddar kan vara intressanta, spännande, roliga och lärorika!

Vi tipsar om poddar som vi tycker om och kanske du också gillar! 

Podcasts kan du lyssna på genom bland annat acast, spotify, apples app podcaster och soundcloud. Sök på internet eller i en smartphones appaffär så hittar du!

  • Svenska skampodden

Kan du inte få nog av skam? Lyssna på diskussioner och analyser om serien, men se till att du har sett allt innan så handlingen inte blir förstörd ;) 

  • Raseriet

Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby diskuterar ämnen som är kopplade till rasism, men också ämnen som populärkultur och relationer, helt enkelt vardagsämnen för rasifierade kvinnor!

  • The guilty feminist

Livesänd komedi-podd som tidigare leddes av danska Sofie Hagen och brittiska Deborah Frances-White, men numera enbart Deborah. Deltagarna bekänner på ett roligt sätt osäkerheter och paradoxer som motsäger deras feministiska ideologi. Superkul och ögonöppnande! Dock är podden på engelska, men desto mer chans att bättra på de engelska språkkunskaperna! :)

  • Skaparna

Skaparna leds av Sara Martinsson och Rebecka Hedström. De pratar med olika musikpersoner såsom Silvana Imam, Veronica Maggio, Maxida Märak och Seinabo Sey.

  • Penntricket

Penntricket går i feminismens anda och leds av Cissi Wallin och Natashja "Lady Dahmer" Blomberg. De frågar sig; Vad innebär det att vara kvinna? och går det att leva som man lär?

  • Sommar i P1

Ett klassiskt radioprogram från Sveriges radio. Kända personer får själv välja musik och ämne att prata fritt om. Vill du lyssna på avsnitten med musik får du lyssna genom sverigesradio.se!

Några av våra favoritavsnitt är Saga Becker (skådespelare och första transkvinnan som fått en guldbagge!), Amanda svensson (författare), Annika Norlin (sångare i Säkert! och Hello Saferide) , Zara Larsson (sångare), Seinabo sey (sångare), Maria Sveland (författare), Ida Sjöstedt (modedesignare) och Linda pira (rappare)

Som ni märker är det svårt att välja EN favorit, så in och lyssna!

  • När jag var 15-podden

När jag var 15-podden utgår från boken ”Saker jag hade velat veta när jag var 15”, boken där kända kvinnor berättar vad de hade velat säga till sitt 15-åriga jag. Även i podden gör de det och här kan du höra vad bland annat Sabina Ddumba och Underbara Clara ville säga!

  • Fatta

Fatta är en organisation som arbetar för att förändra den nuvarande sexualbrottslagstiftningen. I deras podd får vi höra snack om sex, normer och sexism. Ni har väl inte missat att Tjejjouren Luleå är med i ett avsnitt? ;) In och lyssna!

Har du några favoritpoddar? Kommentera nedanför!

Lägg till kommentar

Vi kommer inte publicera eller dela din e-postadress.