Bli jourtjej

Workshop, fem glada personer runt ett bord

I Dalarna bor 15 908 tjejer som är 12-20 år gamla. Alla med sina tankar och funderingar. Därför finns Tjejjouren Ludvika/Smedjebacken som kan svara på frågor, stötta och chatta.

Vi i Tjejjouren Ludvika/Smedjebacken är själva unga och jobbar på vår fritid. För att vi vill. För att vi vet att det behövs. Och nu vill vi bli fler jourtjejer! 

En tjejjour arbetar för att vara ett extra stöd till tjejer som behöver någon att prata med. Vi turas om att svara på mejl från tjejer i olika åldrar som undrar över allt mellan himmel och jord. För att delta i utbildningen måste du vara tjej/kvinna och fyllt 18 år. Kursen är kostnadsfri och tjejjouren står för studiematerialet. Du binder dig inte till att bli en aktiv jourtjej bara för att du går utbildningen, det bestämmer vi tillsammans vid kursens slut.

Några av ämnena vi kommer att fördjupa oss i är; våldtäkt, våld i nära relationer, hedersrelaterat våld, att möta stödsökande tjejer, internet som riskzon, samtalsmetodik, feminism, jämställdhet och att stärka tjejers självkänsla och självförtroende. Det finns även möjligheter till vidareutbildning inom vårt verksamhetsområde efter avklarad grundutbildning.

Kom och låt dig inspireras! Vi ser framemot att fler tjejer vill vara med och utveckla Tjejjouren Ludvika/Smedjebacken. Du behövs!

 

Välkommen med din intresseanmälan!

ludvikasmbtjejjour@hotmail.com