Om oss

Vi har bytt namn till STHLM VÄST tjej och kvinnojour.

Tidigare hette vi K:rut där K står för Kraft. Rut är ett tjejnamn som betyder vänskap och medkänsla.
Det är saker som vi fortfarande tycker är bra och som vi vill dela med oss av. Kraft, vänskap och medkänsla.

Var finns vi

Vårt arbete utgår från Västerort i Stockholm.

Vi jourtjejer

Vi som är jourtjejer är det helt frivilligt vilket innebär att vi inte får betalt utan vår vilja att finnas till hands är det som driver oss. Utanför jouren sysslar vi jourtjejer med olika saker. Några pluggar, andra jobbar osv.

Vi är ungefär mellan 20 och 30 år och finns här för att lyssna och stärka alla som identifierar sig som tjejer. Inget är för stort, litet eller pinsamt för oss. Det som sägs här stannar här. Alla i STHLM VÄST har tysthetslöfte.

Vår utbildning

Alla jourtjejer har genomgått en tjejjoursutbildning genom Unizon som är vår riksorganisation. Vi är inga experter utan det vi kan bidra med är vår tid för att lyssna, stötta och stärka dig i det du vill prata om.

Feminism

STHLM VÄST tjejjour har en feministisk grundsyn. För oss innebär feminism att arbeta för att alla människor, oavsett könstillhörighet, funktion och etnicitet ska ha samma rättigheter och möjligheter från födseln, precis som det står i de mänskliga rättigheterna. Tyvärr ser inte världen ut så och därför känner vi att feminism behövs!

Värdegrund

Vi arbetar utifrån vårt feministiska synsätt för ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi har tysthetslöfte och berättar inte vad vi fått höra av de som tar kontakt med oss. För att tjejer som söker stöd hos oss ska kunna lita på det så kan de vara anonyma i chatten. Utöver detta har vi samma värdegrund som Unizon.