Om oss

Tre olika tjejer med This is what a feminist looks like-tröjor

Karlstads Tjejjour

Karlstads Tjejjours verksamhet startades år 2000 av två engagerade tjejer. Vi är en del av Alla Kvinnors Hus i Karlstad som är med i ROKS (Riksorganisationen för kvinno- och tjejjourer i Sverige). Karlstads Tjejjour är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation med en feministisk grund.

Alla som är med i tjejjouren är tjejer, feminister och har gått en utbildning i tjejjourskunskap. Utbildningen innehåller ämnen som tjejjoursarbete, mäns våld mot kvinnor, feminism och lagar och rättigheter och den behöver en gå för att på bästa sätt kunna bemöta de tjejer som kontaktar oss. Vi i Tjejjouren är inte psykologer, utan fungerar som medmänniskor som lyssnar, stöttar och peppar på dina villkor. För oss kan du berätta allt, ingenting är tabu. Vi har tystnadslöfte, så det du berättar för en jourtjej, stannar hos en jourtjej.

Är du intresserad av att engagera dig i tjejjouren? Skicka ett mail till oss! 
tjejjouren@akhkarlstad.se

Verksamhet

Karlstads Tjejjour är till för dig som definierar dig som tjej. Vi i Karlstads Tjejjour gör massor med olika saker. Bland annat är vi ibland på fritidsgårdar, i skolor och deltar i olika projekt. Vi har också en stödverksamhet som innebär att en kan maila eller chatta med oss. Våra jourtider är:

  • chatt (via hemsidan) onsdagar och söndagar 19-21, samt första lördagen varje månad.

Du hittar våra kontaktuppgifter under Kontakta oss, eller klicka här.