Välkommen till Tjejjouren i Jönköping!

Tjejjouren Jönköping är en idéburen förening som finns till för att stötta, stärka och lyssna på dig som identifierar dig som tjej.
Vi har ingen åldersgräns, men de flesta som hör av sig till oss är mellan 13-20år. Tjejjouren är partipolitiskt och religiöst obunden, men vi vill vara en röst för unga tjejer i samhället - så en kan ändå se det som att vi till viss del arbetar politiskt. Kvinno- och tjejjouren Jönköping är en och samma förening och vi delar visionen "Ett jämställt samhälle fritt från våld".

Du behöver inte ha en särskild anledning för att kontakta oss, eller så har du precis det - stora problem eller små bekymmer - vi lyssnar på dig. 

Vi som arbetar inom tjejjouren gör det ideellt, på vår fritid, för att vi vill hjälpa. Vi är inga kuratorer eller psykologer, men vi gör vårt bästa för att stötta dig. Vi vet hur det kan vara att växa upp som tjej. Hur viktigt det är ibland att kunna vända sig till någon som tror på ens berättelse. 

Självklart så kan du vara helt anonym och vi för inga anteckningar över samtal eller över personuppgifter om vi inte får din tillåtelse.

Tjejjouren arbetar även med våldsförebyggande arbete och normkritik.
Läs mer om det under rubriken "Projekt".

Välkommen!