Storasyster

Banderoll "Systerskap ger styrka" över två hjärtan och svalor

Vill du ha någon att prata med? Hos oss kan du få en Storasyster!

En Storasyster lyssnar, stöttar, stärker och peppar dig. Du behöver inte ha ett speciellt "problem" för att få en Storasyster och det är alltid du själv som bestämmer vad du vill prata med Storasystern om. 

Storasystern är en volontär hos Tjejjouren, vilket innebär att hon engagerar sig för unga tjejer på sin fritid. Hon är inte kurator eller psykolog utan en helt vanlig person som också har erfarenheter av hur det är att vara ung tjej. 

Storasystern har tystnadslöfte, det innebär att hon inte får berätta för någon utanför jouren, att ni har kontakt eller vad ni pratar om. 

Det är du som bestämmer hur du vill ha kontakt med Storasystern. Du kan välja att ha kontakt via nätet eller träffas live. Har ni kontakt över nätet sker det 1 timma/veckan över Skype, därför behöver du ha tillgång till en mejladress i kontakten med Storasystern. Träffas ni live gör ni det 2 timmar varannan vecka på offentlig plats. För att boka in träffar med Storasystern behöver du ha tillgång till en mejladress. Om du vill träffa Storasystern live kan ni till exempel ta en fika, gå en promenad eller gå på bio. Kontakten med Storasystern får som längst vara i 1 år. 

För att ansöka om en Storasyster skickar du ett mejl till info@kvinnotjejjourenjkpg.se
I din ansökan är det bra att du berättar lite om vem du är och din ålder, då kan vi på bästa sätt hitta en Storasyster som passar dig. 

Vi har ett begränsat antal Storasystrar och kan därför inte garantera att alla som hör av sig får en Storasyster.