Ingen mens

Hej! Jag är en utvecklad 15 årig tjej men som inte har fått mens. T.ex har jag väldigt stora bröst, hår på alla ställen man ska få, flytningar i flera år, lite höfter osv. Jag är orolig att jag aldrig kommer få min mens för jag är liksom sist i klassen och måste ljuga för att passa in. Jag är gluten och har hört att man kan få sin mens senare då eller kan det vara någon sjukdom som jag borde kolla upp? Tack i förhand

Svar

Hej!

Det är absolut inget konstigt med att du inte fått din mens än. Jag läste lite på en ungdomsmottagnings hemsida och där står det att man kan få sin mens allt mellan 9 och 16 år. De rekommenderade att man skulle ta kontakt med sin ungdomsmottagning om man inte fått sin mens då man fyllt 16 år. Är du orolig så tycker jag absolut att du ska vända dig till dem redan nu, de är jättebra på såna här frågor. 

Försökte också hitta något på nätet om sen mens vid gluteintolerans. Det jag kunde läsa mig till är att mensen kunde bli sen eller utebli vid obehandlad glutenintolerans. Prata med ungdomsmottagningen om det också. Vet de inte svaret så tar de garanterat reda på det.

Lycka till och hör gärna av dig om du har fler frågor!