Vikt

Hej, Jag är en tjej på 14 jag tänker mycket på vad jag stoppar i mig mängd och vad det är. Vissa dagar kan jag hets äta mycket och vissa dagar tvinga mig själv i svält. Siffrorna på vågen är väldigt höga. Jag har sagt till mina föräldrar men det verkar inte ta det så seriöst. Jag vet inte vad jag ska göra.

Svar

Hej.

Vilket stort steg du tar när du skriver in hit till tjejjouren med dina funderingar, modigt av dig!

Du beskriver att du vissa dagar äter mer mat än andra dagar då du istället som du själv kallar det svälter dig.  Du ställer dig även på vågen där du upplever att siffrorna den visar är höga. Vidare skriver du även att du har gått till dina föräldrar för att prata om det här men du upplever tyvärr inte att dem lyssnar och tar dig på allvar.

Att du går till dina föräldrar för att prata med dem om din vikt samt dina tankar och beteende kopplat till vikt tycker jag är väldigt bra gjort av dig. Jag tänker att det visar på att du är medveten om att du behöver prata om det med någon vuxen. Tråkigt att du känner att dem inte tog dig på allvar när du var så modig och berättade.  Kanske har du någon annan vuxen i din närhet som du kan prata med? Annars kanske det finns en skolsköterska eller en skolkurator du kan vända dig till?  Det är väldigt klokt att prata av sig med någon och få perspektiv utifrån. 

Sen att ställa sig på vågen och kolla på siffrorna är ingenting som ger något. Alla kroppar ser olika ut och det viktigaste är hur du mår,  alla kroppar är vackra och också olika, siffrorna definierar oss inte som människor. 

Hoppas att du hittar en vuxen som du känner att du kan prata med och som lyssnar och finns där för dig. Vi på tjejjouren finns via chatt och mail. 

Många kramar <3

/Tjejjouren.se