Får ångest av att veta min vikt

Hej! Jag för ångest när folk ska väga mig jag är 11 år och väger ungefär 40-43 kg är inte tjock men inte smal väger jag som jag ska eller överviktig?

Svar

Hej och vad klokt att du skriver till oss på Tjejjouren.se

Du skriver att du får ångest när folk ska väga dig och att du inte är tjock och inte heller smal och undrar om du väger som du ska eller om du är överviktig.

Jag tycker det låter som du har en vikt som många andra i din ålder har. Sen behöver vi även tänka på att det inte finns något som är vanligt när det kommer till kroppar utan alla kroppar ser olika ut. Om du skulle vilja kan du även försöka att inte tänka på din kropp som tjock eller smal eller hur den ser ut. Istället kan du försöka tänka på vad din kropp är bra på, hur den bär dig. Du kanske har en stark kropp, du har en vig kropp eller en kropp som är bra på något annat sätt. Detta kan du (och jag, och många andra också) behöva öva på ganska mycket för att vi är så vana vid att tänka på hur kroppen ser ut.

Skulle det vara så att du fortfarande är orolig över din kropp, hur den mår eller liknande så går det även bra att kolla med till exempel skolsköterskan eller höra av dig till vårdcentralen.

Hoppas detta var svar på din fråga, ta hand om dig!

/Tjejjouren.se