Rädd överviktig

Fråga från: Rädd överviktig

Hej, Jag är 11 fyller snart tolv. Jag väger 60 kg och är 153 cm lång. Jag är rädd att jag väger för mycket. Känns som om alla pratar om det och hur mycket man ska väga osv. På fritiden spelar jag gitarr och piano. Jag är väldigt rädd... Tacksam för svar, bye

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig till oss med dina tankar!

Du skriver att du är rädd för att väga för mycket, och du skriver även att många pratar om vikt. Det är vanligt att ha funderingar kring kropp och utseende, särskilt med tanke på att media ger oss en bild av hur ska se ut. Verkligheten ser annorlunda ut, om du till exempel går till ett badhus så kommer du se människor av alla olika former. Du skriver att du snart ska fylla tolv, så du är fortfarande ung och mycket kan hända med kroppen under tiden. Det som är viktigt är att din kropp mår bra, inte hur den ser ut. Det man ska tänka på är att på samma sätt som människor gillar att göra olika saker, så ser vi också olika ut! Du skriver till exempel att du spelar både gitarr och piano på fritiden. Det låter jättekul med ett intresse för musik! 

Du skriver även att du är väldigt rädd. Finns det någon särskild anledning till att du är rädd? Har du någon i din närhet som du kan prata med? Kanske en förälder eller någon vuxen på skolan? Det kan även vara en idé att prata med dina vänner om hur du mår. Du ska inte behöva känna dig rädd och att prata med någon kan vara ett första steg till att känna sig mindre rädd.

Hör gärna av dig om du undrar något mer.

Ta hand om dig!
/Tjejjouren.se