Tjej bråk! Behöver hjälp.

Hej. Jag och två kompis har bråkat. Och jag vill reda ut men det dem säger är ”aja men nu är ingen sura på varandra och inge mer bråk.” Det kan komma från ingenstans medan jag håller på att reda ut. Det handlar om att jag började skriva hur jag kände, och hade gråtit. Men jag skrev bara med den ena för hon har jag varit närmast. Och då blev den andra arg för att jag inte skrev till henne. Och jag skrev att jag kände att våran vänskap håller på att glida isär. Och att jag inte vill det. Men det bryr sig inte om hur jag känner och då skriver de att allt är mitt fel. Hur ska jag göra för att inte vi ska bråka med varandra?

Svar

Hej!

Du berättar att du bråkat med dina kompisar och att du vill reda ut det medans de inte tycker att det finns något att reda ut? Du skriver att du upplever att de inte bryr sig om hur du känner och att de lägger all skuld på dig. Du undrar också hur man ska undvika att bråka med sina vänner.

Vänskapsrelationer och relationer överhuvudtaget är svårt. Jag förstår att det känns jobbigt att bråka med sina kompisar och speciellt om man är nära i vanliga fall. Det är vanligt att bråka med sina kompisar ibland, man kan inte hålla med varandra om allt och då är det lätt att de uppstår konflikter. Att undvika bråk är näst intill omöjligt då man som sagt inte kan hålla med varandra om allt, Det är dock viktigt att komma ihåg sina gränser för vad som är okej och vad som inte är okej och vara tydlig när de går över den gränsen och det är aldrig okej att vara elaka mot varandra oavsett hur irriterad eller arg man än kan bli. Precis som att du måste respektera dina vänners gränser och vad som sårar dem. Det bästa är att försöka prata och berätta hur man känner, tala om vad som är okej och inte och försöka hitta en lösning tillsammans. Om de inte kan respektera det kanske det är bättre att man inte är vänner längre. Ens vänner ska vara snälla och man ska kunna prata och vara trevlig när konflikter uppstår.

Jag hoppas att du fått svar på din fråga.

Kram,

/Tjejjouren.se