kramas på jobbet

hej, jag har ganska mycket ångest över en sak och vet inte var jag ska vända mig. jag är ny på mitt jobb och alla där kramas mycket. jag brukar oftast bara krama mina riktiga vänner liksom, inte typ chefer eller kollegor. så det gör att det känns konstigt för mig. både för att det inte känns rätt rent... arbetsmässigt, men också att jag märker att jag fäster mig väldigt vid folk om jag kramar dom, och det försämrar min koncentrationsförmåga på arbetet då. vill liksom ha en vänlig relation, men inte en vänskaplig, med mina kollegor. vad ska jag göra?

Svar

Hej!

Vad modigt av dig att höra av dig till oss med din fråga! <3

Du beskriver att du har fått ett nytt jobb där de kramas mycket, och att du inte är helt bekväm med detta då det inte känns rätt rent arbetsmässigt. Du nämner även att du fäster dig vid folk när du kramar dem och detta bidrar till sämre koncentrationsförmåga, samt att du vill ha en vänlig men inte vänskaplig relation. Har vi uppfattat detta rätt?

Det första vi vill säga är att det är du själv som väljer om du vill krama folk eller inte. Ingen annan har rätt att bestämma över din vilja. Så vårt tips är att du helt enkelt förklarar att du inte vill kramas, för det ska dina kollegor ta hänsyn till!

Detta kan självklart kännas svårt men du kanske har någon på jobbet som du känner lite mer förtroende för som det känns bättre att berätta för? Oavsett så ska du absolut inte behöva göra saker som du inte är bekväm med!

Tveka inte att höra av dig om du har fler frågor!

Ta hand om dig,

/Tjejjouren.se