Misstag

Hej. Jag har gjort ett stoort misstag.. jag har en "vän" som jag inte gillar alls. Jag uppfattar att hon är falsk och byter sida hela tiden. Hon låtsas att vi är bästa vänner och behandlar mig som ett småbarn. Idag på snapchat bad hon folk att beskriva henne med 1 ord anonymt med hjälp av en slags länk. Eftersom att det var anonymt skrev jag något som var ganska taskigt. Men jag var ganska tidig med att se länken, hon hade lagt upp den några minuter innan jag såg den, så det betydde att det bara var jag och typ 2 andra som hade sett den. Efter det antar jag att hon listade ut att det var jag som skrev det för hon skrev hon till mig att hon var jätteledsen och att hon tog åt sig av det jag skrev efteråt, men självklart så ljög jag och sa att det inte var jag som skrev det, men jag antar att de andra som sett det inte hade skrivit det. Jag är så oerhört besviken på mig själv, jag hatar mig själv just nu!! Jag skrev ju då att jag tyckte att hon var falsk, men det är nog snarare jag. Jag vet inte vad jag ska göra, jag vet inte hur jag ska säga förlåt till henne, hon kommer bara bli mer misstänksam. Men jag är mer orolig för mig själv än för henne, det är alltid viktigast att man själv mår bra innan man tänker på någon annan. Jag känner mig dålig, både som en dålig vän och dålig mot mig själv.
Vad ska jag göra? Förlåt för en rörig text, jag försökte mitt bästa.

Svar

Hej!

Du skriver att du har skrivit anonymt på snapchat till din vän att hon är falsk, men att din vän förstod att det var du som skrivit det och sa till dig att hon blev jätteledsen. Du skriver också att du egentligen inte gillar henne och att hon behandlar dig som ett småbarn. Jag förstår att det ibland är svårt att prata om saker som känns jobbiga, speciellt om det är en person som inte behandlar en bra. Har du försökt berätta för henne någon gång hur du känner, har du blivit lyssnad på då eller hur reagerade hon?

Du skriver också att du är besviken på dig själv och att du hatar dig själv, att du känner dig som en dålig vän och att du känner dig dålig mot dig själv. Du undrar vad du ska göra och du vet inte hur du ska säga förlåt till henne. Jag förstår att det är en jättejobbig situation, vad bra att du skriver hit så du inte behöver vara ensam i situationen. Det är naturligt att det blir bråk ibland bland vänner. När det blir det är det bra att vara ärlig med sina känslor. Kan du säga till din kompis hur du känner kring er vänskap? Det kan vara svårt att ta till sig om en vän säger att man är falsk. Om man istället säger ett exempel på en situation som känns dålig kan det vara lättare att ta till sig. Det kan också vara lättare att förstå kritik om man utgår från sina egna känslor. T.ex. "När du säger sådär så känns det som att du behandlar mig som ett småbarn och det känns inte bra för mig".

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se