Tips på hur man ska börja skriva till någon?

Jag vill gärna börja prata med vissa i min klass och börja känna dem lite mer. Helst på sociala medier, men är väldigt blyg och vet inte ”hur man ska börja skriva” till personen. Skulle gärna vilja ha lite tips. Tack!

Svar

Hej!

Du skriver att du gärna vill börja prata mer med vissa i din klass och vill ha tips på vad du kan skriva. Så himla bra att du vänder dig hit till oss med din fundering, du är absolut inte ensam om de här tankarna. Ibland känns det väldigt svårt att söka kontakt och skaffa nya vänner och man kan behöva lite tips och idéer.

Du skriver att du helst vill börja skriva på sociala medier. Det är ju en bra tanke eftersom det kanske då kan kännas lättare att börja prata på riktigt efter det. En sak som kan vara bra att börja skriva om kan vara att fråga om något som har med skolan att göra. Till exempel fråga om någon läxa eller prov som ni ska ha. Det kan vara ett sätt att få igång samtalet, och sedan kan ni fortsätta skriva om annat. Eller om det ska hända något särskilt i skolan, skriv för att prata om det, till exempel, "vet du vad vi ska göra på idrotten imorgon", eller "När ska vi samlas till temadagen?" Du kan även ta upp något som hänt i skolan under dagen. När ni väl har fått igång en konversation kanske det är enklare att börja prata även om andra saker! Och sedan kanske det blir lättare att efter det börja prata i skolan!

I övrigt vill jag uppmuntra dig att vara dig själv. Att försöka hålla dig nära de personerna som du gärna vill börja prata mer med och visa att du är intresserad och vill hänga med dem. Förstår att det är svårt och du är absolut inte ensam om att tycka det.

Hoppas att detta svar hjälper dig lite. Om du vill prata mer om detta eller har mer tankar, så bara hör av dig igen!

Kram,

/Tjejjouren.se