Bästavän skaffade kille

hej, jag & min bästavän har varit bästavänner (vi är 15 år) i lite mer än 10 år och hon har endast haft ett förhållande men det höll inte så länge men i somras så var hon iväg med min familj och då började hon skriva med en kille. senare när vi kom hem träffades de och de sågs verkligen HELA tiden alltså minst 3-5 gånger per vecka. Medans jag inte träffade mer än absolut max 2 gånger per vecka. (måste även påpeka att jag var i ett förhållande mellan mars och till augusti) Sen blev min bästavän och den killen tillsammans 18 Augusti och dagen efter det så gjorde min kille slut med mig. dagen innan vi hade vår 5 månaders dag. Så det var väldigt mycket kaos då. men hennes kille är ett år äldre och han började på en skola långt härifrån så de ses bara på helgerna men då träffas de liksom verkligen varje dag (fre, lör & sön) medans jag inte träffade henne alls på helgerna endast då efter skolan och i skolan. Och då kände jag redan i början hur jag blev dissad och massor av sånt och jag behövde ju verkligen min bästavän när min kille gjort slut liksom. Sen är det även så att jag har verkligen INTE kommit överens med hennes kille vi har bråkat någon gång sådär. Vet att dethär verkligen var svårt att förstå men jag försökte formulera det så bra som gick. men det jag vill veta då är alltså, hur jag ska göra? (ja har sagt det till henne med det blir ingen skillnad) och Hur jag ska bete mej liksom hon är precis som vanligt i skolan och så men absolut inte när hon väl ska träffa honom....

Svar

Hej! Om jag har förstått dig rätt så har din bästa vän skaffat kille och du upplever att du inte hinner träffa din bästa vän lika mycket på grund av det. Du och hennes kille kommer inte heller bra överens vilket du har sagt till henne men det har inte blivit någon skillnad.

Skulle du kunna försöka prata med din bästa vän igen om hur du känner? Jag förstår att det kan kännas svårt att prata med henne om detta, men försök. Det vore synd om er vänskap tog slut här eftersom det verkar som att du bryr dig väldigt mycket om henne och hon om dig även om hon just nu lägger mycket tid på hennes kille. Det kan vara så ibland när man börjar en ny relation att man lägger mycket tid på det. Berätta för din bästa vän att du upplever det som att ni inte hinner ses längre och då kan du också ta upp att du har svårt att komma överens med hennes kille, om du känner att du vill berätta det. Berätta också att du tycker att hon är annorlunda när hon är med sin kille. Men kom också ihåg att lyssna på hur din bästa vän känner och hur hon upplever situationen. Det kan vara svårt för henne också att hennes bästa vän och kille inte kommer överens och då kanske ni kan försöka hitta en lösning där ni alla umgås?

Du skriver att du och din har gjort slut och att det har varit jobbigt, hur mår du nu? Känner du att du har någon annan som du också kan prata med och berätta om hur du känner? Det kan vara tungt och jobbigt när en relation tar slut men det blir bättre genom att prata med vänner och andra man litar på. Du är alltid välkommen att chatta eller mejla med en jour.

Ta hand om dig <3

Kram,

/Tjejjouren.se