Gjorde jag fel?

Hej jag är en tjej som är 16 år och igår gick jag på en fest som jag blivit inbjuden på av en vän (tjej, 17). Vi drack båda men jag tror hon blev fullare/lättare påverkad än jag för vid någon punkt så spydde hon. Jag försökte få henne att dricka mindre då och då, och hämtade vatten. Hon verkade annars rätt så ”med” och hade dålig balans osv men verkade medveten och inte svimfärdig eller blackout-full. Vi satt i ett rum med andra människor, de flesta var påverkade men jag va mest ”tipsy” tror jag (kände mig varm och mer självsäker). Dricker nästan aldrig så det är svårt att avgöra. Vid någon punkt frågade hon om jag ville hångla och jag sa ja, så det gjorde vi. Sen åkte vi hem och hon verkade må rätt bra. Vi diskuterade på snapchat o hon berättade att hon hade en crush på mig, jag sa att jag tyckte om henne mycket men inte ville ha något seriöst, och hon verkade förstå det. Men nu dagen efter så undrar jag ifall jag gjorde fel på mågot sätt? Jag var ju inte riktigt lika full som henne och vill inte ha råkat uttnytja henne på något sätt. Hon verkar ha lite ångest nu i efterhand dessutom, men mest för att jag ska tycka illa om henne - vilket jag inte gör. Hade jag vetat att hon hade en crush kanske jag agerat annorlunda. Dessutom sa hon någon gång på festen att hon hade lite problem med alkohol ibland och det var då jag försökte få henne att sluta dricka. Alla andra verkade ju tycka att det var självklart att vi hånglade, men sen så kanske jag framstod som mer full än jag var också, brukar inte vara på fester så ville passa in. Överanalysersr jag eller gjorde jag något fel när jag sa ja till att hångla?

Svar

Hej! Vad klokt att du hör av dig till oss med din fråga och vill reda ut dina känslor och tankar.

Om jag förstår dig rätt så var du och en vän på en fest där ni båda drack alkohol, din vän blev något fullare än dig, men du var fortfarande påverkad. Din vän frågade om du ville hångla och du sa ja. I efterhand har du fått reda på att din vän har en crush på dig och att hon nu har ångest för att hon tror att du ska tycka illa om henne. Du undrar nu om det var fel av dig att hångla med henne.

Det är svårt för mig att avgöra vad som är rätt eller fel, något kan ju kännas fel även fast det av omgivningen anses vara rätt. Men utifrån vad du berättar så går det att anta att ni har hånglat med samtycke. Om detta är något som känns jobbigt för dig, och om du känner dig bekväm med det, så skulle du kunna prata med din vän om hur du känner kring händelsen. Då slipper det uppstå missförstånd och det kan kännas skönt att få ta del av vännens version av situationen.

Ta hand om dig och hör gärna av dig igen om du har fler funderingar.

/Tjejjouren.se