Kompis har inga pengar :(

Hejsan!

Det är så att en av mina bästa kompisar, berättat för mig att hennes familj inte har några pengar. Jag blev helt förstörd, för hon sa de en vecka innan vi skulle SHOPPA, ca 1 timme därifrån vi bor. Min mamma skulle köra, och mamma har bokat bord på en jättefin resturang, tillsamans med Mormor.. Vafan ska jag säga till Mamma? Jag får inte berätta saningen.. Hon kommer ju tro att vi har bråkat? Snälla hjälp.. För min kompis fick inte följa med för sin mamma.. Vad ska jag säga till min mamma?

Svar

Hej!

Vad klokt och modigt att du hör av dig till oss på Tjejjouren!

Du skriver och berättar att du har fått veta att din kompis familj inte har några pengar. Du skriver också att ni har planerat en shopping-resa och att din kompis nu inte får följa med.

För det första vill jag bara säga att jag tycker det var väldigt fint av din kompis att våga berätta det här för dig. Det är inte alltid en lätt sak att berätta för någon! Du skriver också att din kompis säger att du inte får berätta sanningen för din mamma, och kanske kan du berätta några delar av sanningen? Du kanske kan säga att din kompis inte har några pengar just nu, och att hon gärna hade följt med om hon kunde? Även om ni har planerat detta sen innan så tänker jag inte att din mamma borde bli arg, ibland är ju livet som det är, och det är ju viktigt att komma ihåg att alla familjer inte har det lika gott ställt med pengar. Din mamma förstår säkert under omständigheterna.

Tveka inte att höra av dig igen om du har några frågor eller funderingar.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se