<3

Hej det kanske är töntigt att jsg vänder mig hit men en kanske dum fråga.... i alla fall jag har en bästis som jag har haft länge, vi gillar att umgås och går på samma sport och i samma klass. Vi pratar med varandra om alla problem ofta om killar. Hon bor en bit ifrån så de dagarna vi har träning brukar hon följa med mig hem och äta något. Nu ett tag har hon nästan alltid tackat nej ed ganska dåliga anledningar. Sist sa hon att hon o hennes mamma skulle gåra nått så hon åkte direkt till träningen. Idag sa hon först ja att hon ville följa med men ävdrade sig sedan för att hon behövde läsa en bok vi har till skolan. Är jag en dålig vän som känner mig lite osäker på det här? Hon ser även lite typ trött ut på mig ibland och går iväg innan jag har kommit, eller kan det vara så att hon uppfattar att jag har gjort det nån gång? Jag vet liksom inte vi har allrid varit bästisar och båda har haft kul tillsammans jag har sett det! Jag kanske bara är tädd att förlora min bästis för jag inte hr så mnga vänner. Jag har en bra vän till men hon är vår gemensamma vän så jag kanske är rädd att bli ensam. Vad tror ni? Vad ska jag göra åt detta? Eller har jag kanske bara inbillat mig? För jag upplever fortfarande att vi är bästisar men ibland ser hon trött ut på mig men jag vet inte. Det känns bra att jag har skrivit av mig lite nu i alla fall! Det här kanske låter väldigt flummigt men jag behövde skriva av mig det här
Tack på förhand<3

Svar

Hej!

Tack för att du hör av dig till oss, jag tycker att det är klokt och inte alls att det är töntigt att du skriver hit med din fråga.

Du skriver att du har en bästis som du umgås och pratar mycket med men att hon på senare tid har tackat nej till att följa med dig hem de dagar ni har träning. Du tycker att hon kommer med dåliga ursäkter och undrar om du är en dålig vän för att du känner dig osäker. Jag tycker inte alls att du är en dålig vän för att du känner så. Alla kan känna sig osäkra ibland men det betyder inte att en är en dålig vän. Du skriver även att du är rädd att hon är trött på dig och att du ska bli ensam. Hur skulle det kännas för dig att berätta hur du känner för henne? Tror du att du kan prata med henne om det eller har du någon annan du kan prata med?

Du frågar om du bara inbillar dig. Det är svårt för mig att svara på det men jag förstår att situationen känns jobbig för dig. Som du skriver har ni varit vänner länge och alla relationer förändras och utvecklas på olika sätt med tiden. Den enda som egentligen kan ge dig svar på de här frågorna är kompisen som du skriver om så jag tänker att det kanske vore bra att försöka prata med din vän och höra vad hon tänker om det du berättar.

Vad bra att du tyckte att det kändes bra att få skriva av dig, hör gärna av dig igen!

Ta hand om dig
Tjejjouren.se