En ensam tjej !

Hur kan jag skaffa vänner i skolan ? Just nu så så hänger jag med mitt ex som jag kallar han (jag vill inte säga namn) och jag har blivit typ fiende med mina gamla kompisar och när "han"är borta från skolan som t.ex han är sjuk eller nått liknande så blir jag väldigt ensam då. Och jag vill då kunna skaffa vänner, men jag vet inte hur. Jag är väldigt blyg av mig själv och pratar aldrig eller räcker upp handen i klassen. Och vid vissa fall så kan vissa killar i klassen reta mig och va lIte små elaka. Jag vill gärna skaffa vänner med är för blyg. Jag behöver hjälo ! Från en väldig ensam tjej i klassen

Svar

Hej!

Kul att du hör av dig till oss! Du skriver att du känner dig ensam i skolan och gärna vill skaffa nya vänner att kunna umgås med. Finns det en fritidsgård på din skola? Eller någon fritidsaktivitet som du tycker om? Där brukar det vara lättare att skaffa nya vänner, speciellt om du känner dig blyg. Då går man dit och är oftast fokuserad på en aktivitet samtidigt som man lär känna människor! Du skriver även att du brukar umgås med ditt ex när han är i skolan, har han andra vänner som du kan tänka dig att umgås med? Att bli vän med andras vänner är också ett lätt och smidigt sätt att träffa nya människor tänker jag.

Sedan funderar jag på om du vill försöka lösa konflikten med dina gamla kompisar? Du skriver att du har blivit fiende med dem. Även om du kanske inte vill börja umgås med dem igen, vore det inte skönt att försöka prata ut och lösa det? Jag förstår att det känns jobbigt att räcka upp handen på lektionen eller skaffa nya vänner när man är blyg, men försök att komma ihåg att det är absolut inte hela världen om du svarar fel. Du ska aldrig behöva skämmas över att vara dig själv! Du får gärna höra av dig igen om du har några fler frågor eller berätta hur det går! Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se