Hjälp, obehagligt sex

Hej, är en 17 årig tjej som är tillsammans med en 23 årig kille.
Älskar honom jätte mycket men grejen är att sexet känns inte bra als.
I början så var det jätte bra, han brukade till och med tända massa stearin ljus i rummet för att göra det romantiskt, det kändes som något fint. Men sen börja det smått med att han ville bli kallad "pappa" mitt under sexet och när jag inte sa det så gav han mig en lavett, och efteråt så sa han att jag är barnslig och det är normalt, alla gillar olika och att jag får acceptera det, det var första gången..
Nu har det gått ett år sen det och allt har eskalerat. Det är ingenting romantiskt längre, han slår mig jätte hårt, biter mig så jag får blåmärken, spottar mig i ansiktet, kallar mig för hora och liknande, stryper mig tills jag börjar få kväljningar och det börjar svartna för mina ögon och en gång slog han mig med sitt skärp rakt i ansiktet och ströp mig med skärpet också.. Och han typ njuter av att jag får ont. Kanske är för mycket att berätta detta men en gång så hade vi analsex och det gjorde så ont att sa nej mitt i allt och försökte putta bort honom men då tog han bara tag i mina armar och höll fast de bakom ryggen och fortsatte ännu hårdare och samma en annan gång så stoppa han in flera fingrar tror hela hans hand, det kändes som det, gjorde sååå ont att jag nästan började gråta försökte putta bort honom då också men samma sak igen han höll fast mig med sin andra hand. Och när jag inte vill ha sex blir han jätte arg, eller om jag bara inte vill göra en speciell grej så slår han mig och säger att jag "är en otacksam hora" som inte kan ställa upp efter allt han gjort för mig, och att jag ska säga nej till andra killar men aldrig till honom för "jag är hans och han gör vad han vill". Sist vi träffades sa jag nej kände inte för det helt enkelt? och då blev han förbannad, sa att jag skulle inte göra honom arg för grannarna kan höra, ströp mig och sa att han skulle döda mig, slog mig med knytnäven så jag fick ett stort blåmärke på benet och sen tryckte ner mig mot sängen och sluta med att han hade sex med mig ändå. Det känns inte rätt, kanske jag som är omogen eller överreagerar men börjar nästan bli rädd för min egna pojkvän vågar knappt säga emot någonting längre. Vad ska jag göra börjar typ må dåligt av allt.

Svar

Hej.

Det du beskriver är väldigt allvarliga övergrepp. Jag förstår att du mår dåligt när din pojkvän utsätter dig för detta. Du överreagerar inte!

Du berättar att ni har varit tillsammans i över ett år och att det började som små handlingar och som nu har lett till misshandel och våldtäkt. Du berättar att han har slagit sig så att du får blåmärken, att han biter och spottar på dig, att han stryper dig, kallar dig för hora, att han tvingar dig till sex som du får ont av och respekterar inte när du säger nej. Det din pojkvän gör mot dig är både misshandel och sexuella övergrepp.

Nu kommer jag bli väldigt allvarlig, det är väldigt viktigt att du lämnar det här förhållandet så snabbt du kan. Du måste lämna honom och om du orkar kan du även polisanmäla honom, det han gör mot dig är straffbart enligt lag. Du ska inte vara tillsammans med en kille som våldtar dig, misshandlar dig, stryper dig och säger att han ska döda dig. Han är väldigt manipulativ låter det som, och farlig. Han kommer inte sluta göra dig illa.

Har du berättat för någon om detta? Om du inte har gjort det ännu så är det väldigt viktigt att du berätta det här för någon, helst dina föräldrar så att dom kan hjälpa dig därifrån. Det kommer vara svårt och jobbigt att berätta, men om du inte gör det så finns det en risk att han faktiskt dödar dig eller skadar dig så allvarligt att du behöver vård. Det här är ingen kille som någonsin kommer behandla dig bra och rättvist, han kommer alltid återvända till att skada dig och det kommer bara bli värre.

Det är inte så här man behandlar någon man älskar, han säger och kommer säkert fortsätta säga att han älskar dig men det gör han inte, för man skadar inte någon man älskar. 

Du måste se till ditt eget liv, du är viktig och förtjänar ett bra, fint, och kärleksfullt liv. För att detta ska kunna möjliggöras måste du komma ifrån den här relationen. Oavsett vad han säger så ska du aldrig återvända till honom eftersom våldet kommer inte att sluta.

Det bästa du kan göra är att berätta för någon, för dina föräldrar om du känner att du kan. Prata annars med någon ur elevhälsoteamet på din skola, vänner, släkt eller någon på ungdomsmottagningen. Någon i din närhet måste veta så att dom kan hjälpa dig. 

Du är stark och du är värdefull. Ditt liv är viktigt, oavsett vad han säger.

Jag hoppas att mitt svar hjälpte dig, och att du kan lämna den här killen. Jag tror på dig. Ta hand om dig, och du är välkommen att höra av dig igen. Jourerna finns här för dig om du behöver prata och vill ha stöd. 

/Tjejjouren.se