Har jag blivit våldtagen?

Hej,
Detta hände sommaren 2019. Jag drack med mina två tjejkompisar hos en kille min vän hade kontakt med och hans två killkompisar. Min tjejkompis försvann in i ett rum med ena killen medans min andra tjejkompis o den andra killen satt i soffan och pratade. Jag och den tredje killen dansade och sedan gick vi in på toaletten för att prata ensamma eftersom det var en liten lägenhet. Jag var påverkad av alkoholen jag druckit men jag var absolut inte full och visste precis vad jag gjorde.
Har förträngt det mesta men det jag vet är att killen börjar kyssa mig och jag kysser tillbaka och tänker att det bara är en oskyldig kyss. Helt plötsligt har han dragit ner mina byxor och stoppat in den i mig. Det gjorde jätte ont och jag frågade om vi kunde gå ut till dom andra istället. Han svarade ”snart” och fortsatte. Han satt på toalocket och höll mig i hans knä och jag blev förfrusen. Han lyfte mig upp och ner samtidigt som jag satt helt chockad. Lampan i badrummet var släckt men det kom lite ljus från dörren.
Han ställer mig upp så att jag nu står lutad över handfatet och han står bakom mig. Minns hur tårarna börjar rinna och jag gång på gång frågar om vi snälla kan gå ut till dom andra istället. Det ända han säger är ”snart” ”jag är klar snart”.. Han stoppar även in den i rumpan på mig och de gjorde så ont och jag grät mer och mer och fick en panikattack. Jag bara stod och kollade på mig själv i spegeln och grät medans han stod där bakom mig.
Tillslut blev han klar och jag går ut från badrummet till min tjejkompis i soffan och tar min telefon som hon har och går ut genom ytterdörren utan skor eller ytterkläder och tar hissen ner till porten och går ut och sätter mig i en park som låg utanför. Där får jag en till panikattack och gråter så att jag inte kan andas. Då tog jag bilder på mig själv för att se hur mitt smink såg ut efter att jag gråtit och även en video under panikattacken. Kollar då och då tillbaka på det och får en stor klump i magen.
Sitter där nere ensam barfota i kanske 30 min innan jag smsar min vänner att jag vill hem nu och att de får ta ned mina saker. Sedan händer det lite mer grejer men jag har inte plats att skriva allt i detalj.

Svar

Hej!

Tack för att du delar med dig av din berättelse, vad modigt av dig. <3

Jag börjar med att sammanfatta det du har berättat. Förra sommaren drack du tillsammans med två tjejkompisar och tre killar, varav den ena av dem hade din ena kompis lite kontakt med. Du och en av killarna går in  i en toalett, ni börjar kyssas och helt plötsligt har han dragit ner dina byxor och penetrerar dig. Du visar tydligt med både kroppsspråk och ord att du inte vill. Alltså inhämtade han inte samtycke från dig. Du beskriver att du blev "förfrusen", vilket är en vanlig reaktion i situationer då en blir utsatt för sexuella handlingar mot ens vilja. Att frysa är  nämligen en kroppslig reaktion på hotfulla och farliga situationer.

I rubriken frågar du om du har blivit utsatt för en våldtäkt. Våldtäkt är när en person har samlag eller gör något annat sexuellt som kan jämföras med ett samlag med någon som inte vill. Utifrån vad du beskriver låter det som att du har blivit utsatt för våldtäkt. Det är en brottslig handling och något som du kan polisanmäla. Det är alltid olagligt om det sker mot din vilja.

Har du berättat för dina tjejkompisar eller någon annan vad som hände den kvällen? Du förtjänar att må bra och få bearbeta det du har varit utsatt för. Om du vill prata eller få hjälp med att göra en anmälan eller har fler frågor är du alltid välkommen att kontakta en jour <3 

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se