Har jag blivit våldtagen?

Igår träffade jag en kille som jag snackat mä ett tag på snap, jag skrev och sa i telefon till han innan vi skulle ses att jag inte ville ligga.
Jag träffade han, jag sa till han jag bara ville hänga inget mer. Vi satt i bilen , snackade, vi börja lösa, han sa ”kom vi sätter oss i baksätet” jag sa ”varför? vi ska inte ligga” ”nej men de är så bökigt här framme.” Vi Gick bak, vi löste. Han börja ta på mig, komma innanför mina byxor och börja röra mig där nere. Han frågade ”får jag stoppa in den” ” nej vi ska inte ligga” sa jag. Gick några minuter ”vill du ha min kuk i dig?” Jag sa nej. Jag sa att jag kunde suga men inget mer, då jag anser att att det inte är riktigt sex. Har jag fel??! Iallafall han tryckte så hårt mä mitt huvud när jag sög, jag började typ gråta och fick grova kväljningar. ”Ta det lugnt” och tryckte igen ”ta hela” ögonen bara rann på mig. Han fråga igen ”bby vill du ha den i dig” jag svara ännu en gång ”nej vi ska inte ligga” efter ett tag la han mig ner på sätet. just då låg jag bara där och gav upp allt och vågade inte säga något, kändes typ som om jag försvann. Han tryckte in den tills han kom sprutade ner mig trotts att jag sagt att jag inte ville flera gånger.
Har jag blivit våldtagen? Asså de är ju inte en grov våldtäkt, eller är de mitt eget fel att jag gick så långt mä han innan. Idag har jag typ gråtit hela dagen och verkligen ångrat att jag träffa han, känns som de mitt fel att jag inte sa nej till att suga att jag får skylla mig själv. Vågar inte prata mä någon om detta. Tacksam för svar❤️

Svar

Hej!

Vad modig du är som berättar! Utifrån det du beskriver har killen våldtagit dig, ja. Trots att du har sagt nej flera gånger och du har bett honom ta det lugnt (vilket han ignorerade). Det är olagligt och det är våldtäkt. Att han dessutom tryckte ned ditt huvud så att du fick kväljningar är en våldshandling. En våldtäkt måste inte innehålla slag, sparkar, fasthållningar eller liknande för att klassas som en våldtäkt. Det räcker att han gjort sexuella handlingar mot dig utan att försäkra sig om att du är med på det, att du samtycker till sexet och/eller avsugningen. Om våldtäkten kan klassas som grov eller inte är inte upp till oss eller dig att avgöra, det får i så fall en domstol avgöra. Men vi har en samtyckeslag, den lagen innebär att man ska försäkra sig om att den man har sex med faktiskt vill.

Det är absolut inte ditt fel att killen gjort så här mot dig. Du ska inte skylla på dig själv. Oavsett om du skrikit, eller legat helt stilla så är HAN ansvarig för sina handlingar. Att ligga still är ett motstånd, kroppen skyddar sig mot övergreppet på det sättet också, det är bland det vanligaste att man reagerar så. Det är ett sätt att skydda sig mot fara. Du är inte ansvarig för hans handlingar. Och du har inte gjort något fel som träffat honom i en bil eller så. Bara för att ni ses i en bil efter att ha snackat på snap ger inte honom några rättigheter att behandla dig så.

Om du vill, kan du göra en polisanmälan mot killen eftersom han begått en brottslig handling. Det kan kännas läskigt, men det är din rätt att göra anmälan. Du säger att du inte har berättat för någon och vågar inte prata med någon om detta, men du har också varit så modig som skrev till oss. Finns det någon du kan tänka dig att berätta för? Vad är det som skrämmer dig om du skulle berätta för någon? Det finns många platser dit du kan vända dig till för att få stöd och mitt bästa råd till dig är att berätta. Du kan vända dig till din närmsta tjejjour, kurator eller ungdomsmottagning för att prata om det som hänt. De är vana vid att prata med tjejer som blivit utsatta för våldtäkt. Det kan göra att ångesten släpper och att du mår bättre.

Hör av dig igen om du har fler frågor och ta hand om dig!

/Tjejjouren.se