Min bonuspappa

(Ber om ursäkt för lång text)
Hej, jag är en tjej på 17 år. Jag har bott med min mamma och pappa i 13 åt, men jag jag var 13 så skilde dom sig. Mamma och jag flyttade till ett eget hus och lämnade pappa kvar i vårt gammal. (Min pappa har under en längre tid misshandlat både mig och mamma psykiskt och fysiskt) så för mig kändes det så skönt att flytta ifrån han. Ett år efter att vi flyttat dit så kom mamma fram till mig en kväll och berättade att hon hade träffat en ny kille, och hon ville att jag skulle träffa han. Efter mycket om och men så for jag och träffade han, och mamma hade rätt, han började ju faktiskt ganska trevlig från en början. Han flyttade in med oss några månader senare,, jag var så glad för mammas skull, äntligen så skulle hon få leva med en människa som hon älskar och som faktiskt visar lite respekt mot hon. Månaderna gick och nu började skolan om. Mamma pluggar 5 timmar bort på veckorna, så då var jag själv med min bonuspappa. Det var då han började bete sig lite konstigt. Han kunde komma in när jag stod i duschen, eller satt på toa. Vilket kändes JÄTTE KONSTIGT. Han kunde också berätta för mig hur snygg jag var och dra sexuella skämt med mig. Men sedan en kväll så tog han det till en helt ny nivå. Det började med att han kom in till mitt rum på kvällen, vilket han aldrig gjort förut. Han satte sig ner bredvid mig och började smeka mina ben. Jag frågade snabbt vad han ville och drog undan mitt ben, Han svarade då ”jag vill knulla, jag är bara så jävla kåt”. Då fick jag panik och satte mig upp, först så fattade jag fattade inte om han skämtade eller inte, men efter ett tag så insåg jag att han inte skämtade. Han kastade sig över mig och drog av mina kläder, och sedan så la han sig på mig. Han höll stryptag runt mig nacke medans han höll på. Jag minns inte så mycket av det, det enda jag minns var att jag skrek, och det det gjorde så ont. Sedan så vaknade jag upp nästa dag i min säng, jag var helt chockad, hade jag drömt?. Men när jag sedan skulle stiga upp och insåg att det var blod i hela min säng så insåg jag att det inte var en dröm. Jag var helt panikslagen, jag gick sakta ner i köket och han satt där, men han lossades som att ingenting hade hänt. När mamma kom hem så berättade jag det för hon, men hin trodde mig inte, hon sa att det kanske bara var mens. Men jag vet att det inte var det, 100%. Mamma föreslog att vi pratade om det tillsammans i köket. Han sa att han inte hade kommit upp till mig den kvällen, och att han inte gjort någonting med mig. Men det värsta av allt är att mamma tror på han. Detta har nu hänt två gånger till, men han förnekar det varje gång, mamma börjar tro att jag är helt tokig. Vad ska jag göra? Det känns som att det är mitt fel att jag inte kan försvara mig, jag känner mig så äcklig. Jag är livrädd för att vara hemma med han och jag kan inte sova. Finns det någonting jag kan göra?

Svar

Hej. Det finns inget att be om ursäkt för, vi finns här för dig och du är otroligt modig som berättar om det du har varit med om.

Om jag har förstått det rätt så är dina föräldrar skilda och du bor nu med din mamma och hennes nya kille. Din mammas kille har betett sig konstigt, sagt sexuella skämt och han har våldtagit dig. Detta har nu hänt flertalet gånger och du har berättat för din mamma men hon tror inte på dig utan tror på sin kille, som säger att han inte har gjort något.

Jag vill börja med att säga att du har inte gjort något fel, du är inte äcklig eller har något att skämmas för. Det är han som ska skämmas och han som har begått ett allvarligt brott som är straffbart med fängelse. Inget av detta är ditt fel, det är han som har gjort fel. Du berättar att du är rädd och inte vill vara hemma själv med honom, finns det någon annan du kan bo hos under tiden?

Du är stark och modig som berättade för din mamma. Hur reagerade hon och vad är det hon säger när du berättat för henne? Det måste vara tungt och sårande att din mamma inte tror på dig. Det är inte lätt att bära på detta ensam, finns det någon annan du kan berätta för? Har du någon släkting eller en kompis? Skulle du kunna prata med kuratorn på skolan eller kontakta ungdomsmottagningen? Då kan du också få hjälp att prata med din mamma. Att berätta och prata med någon som lyssnar och tror på vad du har varit med om kan vara till stor hjälp och det finns flera jourer som kan stötta och hjälpa dig, några av jourerna är nxtME, förening storasyster eller novahuset. Där kan du bland få hjälp med att göra polisanmälan, få stödsamtal eller ställa frågor till en jurist. Det kan vara bra att ta kontakt med en vårdcentral efter övergreppet och göra en läkarundersökning och samlar in material som kan användas i en rättsprocess. Du behöver inte göra en polisanmälan när du undersöker dig men om du väljer att anmäla senare så kan det fortfarande användas som bevis. Om du inte vill gå ensam kan du be en vän, en släkting eller någon av jourerna att följa med. 

Tveka inte att höra av dig om du vill prata eller har några funderingar, du förtjänar att må bra och känna dig trygg <3  

/Tjejjouren.se