Våldtäkt?

Jag var på fest och blev väldigt berusad på kort tid. Då en kille kom fram och började hålla på, vilja att ja skulle sitta i knät och shotta. Berusad som jag var gjorde jag de. Ville sedan gå å vila lite då han kommer och lägger sig brevid mig samt börjar tafsa och sedan hångla med mej. Han får i mig mer alkohol å sedan går vi ut till ett rum där han börjar tafsa, hångla, ta av mej kläderna å sedan gör så jag runkar av honom. Sedan stoppa han i den. Han frågade varken om jag hade preventivmedel eller om jag ville utan bara körde. Efteråt så gick han ut å snacka med polare om vilken ångest han hade, skojja om att han ska bli farsa och sedan kallade mig Hora. Har jah blivit utsatt för våldtäkt elr vad hände.

Svar

Hej och tack för din fråga!

Vad starkt och modigt av dig att du hör av dig till oss. Du skriver att du var på en fest och blev berusad på kort tid. När du försökte gå därifrån för att kunna vila dig så var det en kille som lurade i dig mer alkohol. Du beskriver att han utförde sexuella handlingar utan ditt samtycke och du undrar om det är våldtäkt. Har jag förstått det rätt?

Ingen har rätt att göra något med dig mot din vilja och det du beskriver låter som sexuella övergrepp och våldtäkt. Våldtäkt är samlag eller liknade sexuell handling mot din vilja. Ingen får göra något mot dig som du inte har samtyckt till. Att inte våga eller kunna säga nej är väldigt vanligt och du är inte ensam om det. Eftersom du inte ville det här som killen gjorde mot dig så har han utsatt dig för en våldtäkt. Det är aldrig ditt fel när du utsätts för övergrepp, det är alltid den som utför handlingen som har gjort fel och inte sett till att du har samtyckt. Det han har gjort är olagligt och om du vill det så kan du göra en polisanmälan.

Du har rätt att få hjälp och stöd för det du har varit med om. Finns det någon du kan prata med? Kanske en skolsköterska eller en ungdomsmottagning? Eller någon annan vuxen som du litar på? En förälder, vän eller lärare? Det kan kännas bättre att prata med någon och du ska inte behöva gå igenom det här ensam. Ibland tar det tid att våga berätta. Det är vanligt att den som utsätter någon, och den som blir utsatt, känner varandra. Då kan det kännas extra jobbigt att berätta om det. Men det han har gjort är fel och du har rätt att få stöd.

Vad skulle du vilja att det hände nu, skulle du vilja få hjälp med att anmäla eller att prata om det? Om du vill anmäla eller prata så finns vi här för dig. Det finns flera jourer i landet som kan följa med till polisen eller vårdcentral, stötta och berätta mer om hur en anmälan går till. Jag skickar med en länk där du kan läsa mer om hur en anmäler en våldtäkt. 

https://tjejjouren.se/tjejguiden/utsatt/valdtakt-har-du-blivit-valdtagen

Tveka inte att höra av dig till oss om du vill prata. Ta hand om dig!

Kram från Tjejjouren.se