Är det våldtäkt?

Igår, midsommar, var jag på en fest. på festen var det mycket alkohol och en del olika typer av droger. Jag hade också med mig alkohol och drack en del. En bit in på kvällen och jag är full en äldre kille som jag inte träffat innan idag tar in mig i ett rum och stänger dörren. Han erbjuder mig mera alkohol och jag tar den. Han lutar sig framåt och vi börjar hångla. Jag vet att det är fel och jag vill egentligen inte men jag gör inget för att stoppa det. Han trycker ner mig och jag vt inte vad jag ska göra så jag börjar suga av honom. Det fortsätter sedan och vi har sex och det gör ont även om jag haft sex förut och det inte gjort ont och jag gör inget för att stoppa det för att det känns som om det är lättare att bara få det överstökat för att han är både full och hög på kokain och om jag skulle göra något för att visa att jag inte vill känns det som om han kommer göra något våldsammare för han har sina händer runt min hals. jag vill att han ska sluta men jag kan inte förmå mig att säga det. jag vet inte vad han heter i efternamn och jag vet inte hur jag ska kunna ta reda på det men jag vill bara veta och det som hände kan räknas som våldtäkt? Och vad jag ska göra?

Svar

Hej!

Vad starkt och modigt att du vill höra av dig till oss. Det låter verkligen som en jobbig upplevelse du varit med om. En våldtäkt är när någon har sex med en annan person som inte vill ha sex, och i mina öron låter det som det du beskriver - du ville inte göra det personen utsatte dig för och det låter som att du upplevde det som väldigt obehagligt och smärtsamt. Att inte våga eller kunna säga nej är jättevanligt och du är inte alls ensam om det. Det är aldrig ditt fel när du utsätts för övergrepp, oavsett omständigheterna - skulden ligger alltid på den som utför, och inte på dig. Han har gjort något som inte alls är okej. 

Vad skulle du själv vilja händer nu? Skulle du vilja få hjälp att prata om det? Du är välkommen att kontakta tjejjourernas chattar. Öppettiderna för chatten finns på Tjejjouren.se. Alla jourer har tystnadsplikt och du kan vara helt anonym. Du kan också kontakta en vårdcentral eller en ungdomsmottagning för att få någon att prata med, eller om du har ont fysiskt och vill få hjälp med det. Det finns också andra organisationer, t.ex. Föreningen Storasyster eller Kvinnofridslinjen, som ger stöd och hjälp till människor som varit med om sexuella övergrepp.

Om det är så att du vill polisanmäla men inte vill göra det själv erbjuder Föreningen Storasyster en medföljande syster, som kan följa med dig när du gör anmälan. De kan också följa med ifall att du väljer att gå till någon vårdcentral eller ungdomsmottagning. Vi kan också sitta med i chatten eller i telefon, och kan hjälpa dig att bolla vad du ska skriva eller säga.

Du ska såklart ta allting i din egen takt. Om du inte vill göra något av detta, finns det någon i din närhet du skulle kunna berätta om detta för? Avslutningsvis vill jag säga att vi alla på jouren stöttar dig. Du ska aldrig behöva vara ensam när du blivit utsatt för en våldtäkt; vi finns här för dig. Skulden är inte din. Den är hans. Om du vill fråga mer eller bara prata är du som sagt hemskt välkommen att höra av dig igen.

Ta hand om dig! Vi hejar på dig! 

//Tjejjouren.se