anonym

hej jag är en tjej på 13 år och jag har en fråga, igår var jag med om ett sexuellt övergrepp. jag blev tvingad av honom att suga av honom och sedan runka av honom. vi är nästan tillsammans jag och den killen. men jag vet ej hur jag ska göra, ska jag lämna killen för vad han gjorde? jag har ju berättat för honom hur jag känner och han nekar övergreppet. men jag vill liksom inte förlora han.... hur tycker ni att jag ska göra?

Svar

Hej! 

Vad modigt av dig att skriva in till oss. Du berättar att du varit med om ett sexuellt övergrepp av en kille du typ är tillsammans med och du undrar vad vi tycker du ska göra.

Först vill jag påpeka att det du varit med om är absolut inte okej gjort av din kille. Du ska aldrig behöva göra saker du inte vill. När någon tvingar dig att utföra sexuella handlingar är det fel och dessutom olagligt. 

Även ifall det kan kännas svårt att lämna honom, så blir det alltid lättare med tiden och så småningom så kommer du hitta en person du tycker bättre om. Du förtjänar att vara med någon som behandlar dig med kärlek och respekt. Det är viktigt att du vet att du inte har gjort något fel, och du inte ska känna någon skam eller skuld för vad som hänt. Du ska också veta att du är stark som kontaktar oss!

När man varit med om ett sexuellt övergrepp, så kan det kännas bra att prata med någon om det. Finns det någon i din omgivning som du litar på? Till exempel vän eller familjemedlem? Det kan också vara bra att vända sig till någon professionell, till exempel på en vårdcentral eller ungdomsmottagning, eller en skolsyster eller kurator på din skola. Du är alltid välkommen att ringa till eller chatta med någon av våra jourer, eller att kontakta andra stödlinjer. Några exempel är:

Kvinnofridslinjen – Nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. 

Novahuset – För dig som varit utsatt eller har frågor om sexuella övergrepp – online som offline.

Föreningen StoraW – För dig som utsatts för sexuella övergrepp. 

Kom ihåg att du har rätt att må bra. Skriv gärna till oss igen ifall du behöver mer stöd, vi finns här för dig. 

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se