Boendestöd tafsat

Mitt boendestöd har tafsat på mig i bilen. Driver runt utanför min lägenhet, samt har erbjudit mig att följa med hem till honom.? Han säger också att han kan hjälpa mig att få tillbaka min son som har lvu. Att han ska säga bra saker om mig osv.. I verkligheten hittar han på historien om mig och säger de till socialen. Pga av att han skulle hjälpa mig lät jag detta fortgå. Jag är 37år.

Svar

Hej kära du,

Så som jag förstår det har du ett boendestöd som har tafsat på dig och även erbjudit dig att gå hem till honom samt kör runt utanför din lägenhet. Vilket jag kan tänka mig är skrämmande och obekvämt. Han har sagt att han kan hjälpa dig få din son tillbaka därför har du låtit det gå men nu undrar du vad du ska göra?

Att han har tafsat på dig är sexuellt ofredande och att han erbjuder dig att komma hem till honom och även snurrar runt utanför din lägenhet är inte okej någonstans. Det han gör är fel och kan få lagliga konsekvenser. Du kan anmäla honom för det om du vill. Det är förståeligt att du kan känna dig beroende av honom då han säger att han kan hjälpa dig få din son tillbaka, men i längden kan detta påverka ditt mående och din situation. Vad är det för historier han hittar på om dig? Även om det är historier som får dig att se bra ut kanske det inte heller hjälper dig i längden då det kan krångla till sig för dig. I slutändan är det inte din boendestödjare som bestämmer om du får tillbaka din son utan andra personer i högre positioner. Om du inte är bekväm med att anmäla (vilket jag rekommenderar) kan du iallafall be om byte av boendestödjare så att du slipper honom.

Jag hoppas att allt löser sig för dig och att du byter ditt boendestöd. Vi finns här om du har fler funderingar. Vi skulle rekommendera att du kontaktar en kvinnojour då de kan hjälpa dig ännu mer än vad vi kan, du kan t.ex. kontakta kvinnofridslinjen, annars har de flesta städer sina egna kvinnojourer som du kan hitta via www.unizon.se eller www.roks.se. De kan också hjälpa dig att komma i kontakt med en jurist så att du får svar på dina fudneringar och får veta mer om dina rättigheter om du skulle välja att anmäla honom. DU har all rätt att få känna dig trygg i ditt hem.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se