Anonym

Hej!!! Jag är en tjej på 11 vintrar som har blivit skuren i vaden, en annan tjej i min klass har också blivit skuren men ingen av oss vågar polisanmäl detta.
Problemet är att detta hände på väg till idrottshallen och nu vågar ingen av tjejerna gå ditt utan vuxen men ingen vuxen littar på oss.
Så jag undrar om man kan polisanmäla anonymt.

Svar

Hej,

Tack för ditt mejl och vad bra att du skriver till oss.

Du skriver att du och en annan tjej i din klass blev skurna i vaden.

Att skära någon i vaden är ett brott och kan anmälas till polisen. Det räknas som misshandel. Du skriver att ingen av er vågar anmäla detta. Vad tänker du skulle kunna hända om ni gör en polisanmälan? Du får gärna berätta mer om du vill. Du undrar om man kan göra polisanmälan vilket man inte kan men det är bra att polisen får veta vad som händer oxh på så sätt kan se till att det upphör. Du kan till exempel gå till en polisstation eller ringa till polisen på telefonnummer 11414. 

Jag tänker att du och din kompis inte ska behöva vara ensamma om det som har hänt och att det är vanligt att det kan kännas bättre när man får berätta för någon vuxen om det som har hänt.

Du skriver att problemet är att ingen av tjejerna vågar gå till idrottshallen utan en vuxen och att ingen vuxen litar på er.
Alla vuxna i skolan har ansvar att se till så att ni har det bra i skolan. Det är deras ansvar att lyssna på er och ta det ni säger på allvar. Vuxna i skolan har anmälningsplikt ifall något brott begås och de har plikt att anmäla ifall något dåligt händer er, oavsett om det händer i skolan eller på er fritid. Kan du komma på någon vuxen som du skulle kunna berätta för som du litar på? Kanske en fritidspedagog, en kurator, förälder eller vårdnadshavare som du litar på? Vad tänker du kring det?

Du är välkommen att höra av dig till oss igen om du har några fler frågor eller funderingar.

Ta hand om dig!
/Tjejjouren.se