Nino!

Hej! Jag tror jag är kär i en kille men problemet är att jag redan jag en pojkvän... Min pojkvän och jag bråkar otroligt mycket och är båda två aggressiva mot varandra... Alltså slår varandra m.m. Jag älskar min pojkvän mest av allt men jag är också otroligt kär i killen i min klass... Tack på förhand!

Svar

Hej, vad bra att du skriver hit till Tjejjouren.se! Du berättar att du är tillsammans med en kille och att ni är väldigt aggressiva mot varandra och hamnar i konflikter. Du berättar att du älskar honom men att du också har känslor för en annan kille i din klass.

Jag skulle vilja börja med att bemöta det du skriver om din pojkväns och din relation. Det låter mycket otryggt och är allvarligt att du blir slagen av din pojkvän och att du själv slår. Jag funderar på hur du känner och tänker kring det som händer? Det är ganska ovanligt att en relation inte är helt jämnlik, det vill säga att de som är i relationen har olika makt och utrymme. Därför har jag några frågor till dig. Vem är det som börjar slå oftast? Vad kan ha hänt innan ett sådant tillfälle? Upplever du att du slår i självförsvar? Är du rädd för din pojkvän? Är han rädd för dig?

Då ditt mail till oss är ganska kort så vet jag inte riktigt hur din pojkväns och din relation ser ut i övrigt, men utifrån det du berättar så undrar jag vad du känner att du får ut av att vara med honom? Ingen ska behöva utstå slag, knuffar, hot eller ett aggressivt sätt från den man är i en relation med. Du har rätt att må bra, och bli behandlad med respekt, likaså din pojkvän. Du verkar inte vara så nöjd med den situation som du är i, och det är ju bra att du reagerar på det som händer. Samtidigt säger du att du älskar din pojkvän. Om du får ta emot slag och aggressivitet från honom så funderar jag på om det är en sådan kärleksfull person?

Jag tycker att det är jättebra att du funderar som du gör nu, över vad du önskar och vill ha i en relation.

Du berättar också att du är kär i en kille i din klass. Jag tänker att det är fullt möjligt att älska eller bli kär i flera samtidigt. Så jag tycker din situation utifrån det låter vanlig. Det är många tjejer som berättar samma sak för oss som du berättar. Nämligen att de är i en relation, men också har känslor för en till person. Jag tror det är mänskligt. Men där tycker alla såklart lite olika. Ibland när man inte mår så bra i sin relation så kan det hända att man börjar se sig omkring för att få kraft att bryta upp från det dåliga som man är i. Kanske är det det som också kan ha hänt dig?

Utifrån vad du har berättat för oss så tycker jag att du ska vara rädd om dig själv. Du är värd att ha det lugnt och skönt. Och även din pojkvän. Du kan gärna ta stöd av våra tjejjourer, på vår första sida ser du vilka som har jour just idag. Då kan du få stöd via chatt, mail och ibland telefon.

Ta hand om dig, och lycka till med allt!

/ Tjejjouren.se