Ett trassel

Här är frågor som kommit in till jourernas gemensamma frågelåda om stress och oro.

Blir stressad vid skåpet!!

Hej!
Jag har ett problem som ni säkert inte ens tycker är viktigt men det är såhär: Jag har underskåp och en kille har skåp över mig. Jag brukar låta honom gå före. Men när jag väl är först så blir jag så stressad när jag tar mina saker och han står bakom mig och väntar. Jag brukar oftast ta mindre tid än honom för jag är så stressad och brukar vänta istället. Men han verkar så lugn när jag väntar så varför ska jag vara så stressad när jag tar mina saker. Jag måste typ sitta på golvet för jag har underskåp medans han kan stå upp och är så arg för det. Han är dessutom rätt så kort och jag är längre. Och vi får inte byta skåp. Men det har inte med det och göra. Hur ska jag göra för att känna mig mindre stressad?

Svar

Hej,

Vi lyssnar gärna på dina tankar, de är superviktiga! Du skriver att du har ditt skåp under och en kille över, du känner dig stressad när du står vid skåpet och han står och väntar, nu undrar du hur du ska göra för att känna dig mindre stressad.

Skåpen i skolan kan vara problematiska och krångliga. Det är lätt att känna sig stressad och känna att man är i vägen för någon annan. Du berättar att han är lugn och tar sin tid när han hämtar sina saker i skåpet, och vet du vad? Du har precis samma rätt till att ta den tid du behöver med att hämta dina saker från skåpet. Och det är ju en himla otur att du fick underskåp, vi får hoppas på att du får ett överskåp nästa termin eller när ni byter! Så ett tips är bara att låtsas som att han inte är där när du ska hämta dina grejer och bara ta den tid du behöver, han kommer säkert inte ens tänka på att det tar en liten stund längre.

Lycka till, och hör av dig om du har fler funderingar!

/Tjejjouren.se